DSC_0929Vrijdagavond ruim voor zeven uur was het best wel erg stil in Speeltuin Soesterkwartier. Vijf kinderen waren er aan het spelen. Bij het zien van de fototas met bijbehorende verslaggever, vroeg een van de kinderen of er iets bijzonders zou zijn? Antwoordend dat er een voetbal-uurtje georganiseerd was door de mensen van de inmiddels bekende:*B.A.S, werd gelijk gereageerd met “oh leuk, dat wist ik niet”. Om daarna te vragen: “is er weer wat te winnen?”. Het antwoord daarop moest later door de mensen van B.A.S. gegeven worden.

Het werd zeven uur, en ja hoor, daar kwamen Oeds en Thomas aangefietst.DSC_1120 Ze waren wat later omdat de bal nog opgepompt moest worden. En ja, dat is voor een voetbal uurtje best handig, een harde van lucht voorziene bal. De enthousiaste meiden; Sjenna op slippers en Safina (in de hoop de naam goed onthouden en geschreven te hebben), melden zich gelijk. En zo werd er begonnen met twee meiden, twee jongens en drie mannen, want Hassan was inmiddels ook van de partij. Als eerste een rondje overgooien, daarna overschieten, en weer wat later doeltrappen. De groep groeide zienderogen.

De vraag wat of er wat te winnen was, werd na kort overleg beantwoord met de mededeling dat de winnaar z’n foto groot op de website terug zou zien boven en in het verslag. Daar gingen ze graag voor spelen: “wereldberoemd worden in heel het Soesterkwartier”.Delano, man van de avond Bedenkend dat weinig volwassenen daar zelfs maar hun bed voor uit zouden komen, blijkt het spreekwoord “Een kinderhand is gauw gevuld” toch weer een waarheid als een koe, te zijn.

DSC_1122Na het trainingsblokje, werd er een wedstrijdje gespeeld. Er werd gekopt, slidings gemaakt, geschotenj, doel geraakt en doel gemist, maar vooral enthousiast en leuk gespeeld. Geen onvertogen woord viel er over het veld. Een van de jongens hield z’n eigen rode “geluks-bal” goed vast, hij wilde scoren. En ondertussen kwamen er steeds meer spelers mee doen. Na de wedstrijd nog een rondje penalty schieten om uit te maken wie de topscoorder van de avond zou worden. Iedereen mocht drie keer doel schieten, afhankelijk van lengte en schietkunde en/of schietkracht werd bepaald vanaf welke lijn er geschoten moest worden. Sommigen schieten dusdanig hard dat de veiligheid van de keeper bijna gevaar loopt. Delano was de winnaar van de avond.

Tot aan de herfstvakantie is er elke vrijdagavond van 19.00 u tot 20.00 u voetballen in de speeltuin. Deze avond was in elk geval zeer geslaagd, begonnen ze om zeven uur met vijf kinderen, om acht uur eindigden ze met dertien kinderen. De grote vraag is nu natuurlijk wie volgende week de man of vrouw van de match zal zijn? En of er dan weer een prijs is en zo ja, wat is nu nog niet te beantwoorden. Dat maakt het misschien wel extra spannend. Gewoon gaan is misschien het beste, dan ontdek je het vanzelf.

Verslag en fotoverslag Ngie

*Buurtkerk Activiteiten Soesterkwartier