Voormalige DA winkel, woonbestemming ???

Home/Actueel, Winkels/Voormalige DA winkel, woonbestemming ???

DA pandVoormalige DA winkel, woonbestemming, het moet niet gekker worden in het Soesterkwartier.

Aldus een van de gehoorde opmerkingen die de redactie van de wijkwebsite zijn gehoord.

Menigeen moet deze middag de complete verbazing toeslaan,  als ze bij een der winkels op de Noordewierweg boodschappen hebben gedaan. Op 4 plaatsen worden formulieren aangeboden om een handtekening te plaatsen tegen de komst van (studenten) huisvesting in de voormalige Drogisterijwinkel DA op de Noordewierweg.

Naar verluid is er zo’n maand geleden een omgevingsvergunning ( winkel naar woning) aangevraagd door de eigenaars van het pand. De intentie is daar in de voormalige DA winkel, 5 studentenkamers te maken.

Deze vergunning is inmiddels verleend en ook gepubliceerd in de Stad Amersfoort.  Helaas valt een dergelijke zin, zoals onderstaand bericht, tussen alle andere berichten nauwelijks op. allereerst de aanvraag van 13 oktober en dan de verleende vergunning van 21 oktober.

Amersfoort, Soesterkwartier/Isselt, Omgevingsvergunning, Verleende vergunning (reguliere procedure), Noordewierweg 121, het verbouwen van het pand tot 5 studentenkamers, 13-10-2015. Rechtsmiddel: Bezwaar
Stadsberichten, 21-10-20

Amersfoort, Soesterkwartier/Isselt, Omgevingsvergunning, Verleende vergunning (reguliere procedure), Noordewierweg 121, het verbouwen van het pand tot 5 studentenkamers, 13-10-2015. Rechtsmiddel: Bezwaar

_DSC8755Met grote verbazing, kijken nu de winkeliersvereniging “De WAS” naar deze ontwikkeling. Het jaren vergaderen,plannen maken, debatteren, bezoeken aan de Observant/ de Ronde of andere gemeentelijke vergaderingen . Plannen en vergaderen met Duurzaam Soesterkwartier en onze Wijk Manager, hebben dus niets betekend voor de Gemeente. Daar waar iedereen zich inzet voor het behoud van de winkelstraat (Noordewierweg) en de leegstand aanvecht, komt dit besluit als een donderslag bij de Soesterkwartierse hemel.
Recentelijk zijn de plannen van de “verbouwing”van de Emmaúskerk weer aan de orde geweest. Alles ter bevordering van het winkelgemak/genot van ons Soesterkwartierders.
Van de zijde van nu 17 winkeliers is inmiddels een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente.
De voorzitter van “” De WAS” Theo Swart hierover.” Het is inderdaad te gek voor woorden. Heel lang zijn we al in gesprek met allerlei organisatie’s om de winkelstand weer op orde te krijgen en met een pennenstreek is er iemand op het gemeentehuis die een winkelvergunning omzet naar woonvergunning. Een publicatie over deze wijziging is er niet geweest.. Nergens werd de woonvergunning genoemd, maar heeft met het over een omgevingsvergunning. Als dit de tendens wordt is dit een vrijbrief voor  “huisjesmelkers”. Zo is ook al  een woonvergunning afgegeven voor het café op de Soesterweg (Paparatzi).
Wij zijn als De WAS al op het Gemeentehuis geweest om ons te beklagen over deze vorm van democratie (nou ja ). Men heeft beloofd het uit te zoeken hoe dit is gegaan.  Er zal ook namens De WAS nog een verzamel bezwaarschrift worden gemaakt,  Ik hoop dat velen hun handtekening zullen zetten tegen dit voorgenomen besluit. “
Een oproep om een tegengeluid te laten horen  is ingezet. Bij de volgende winkels kunt U een handtekening plaatsen “TEGEN” de realisering van studentenkamers in dit winkelpand; Cigo / Joyce optiek / Albert Hein/ Slagerij Vedder  en Mon Papillon. Hierbij een oproep aan de politiek en onze “Wijk Wethouder” Fleur Imming om dit besluit teniet te doen.
Namens De Winkeliersvereniging Soesterkwartier
Redactie Wijkwebsite.
red. Karel van Rooy.

8 Reacties

 1. esther 29 oktober 2015 om 19:47- Antwoorden

  Dit is echt van de gekken!!
  Zijn we als wijkbewoners samen met de WAS bezig hier weer een mooie winkelstraat te realiseren…wordt het zo even onderuit gehaald!?
  Waarom denken de mensen van de gemeente NIET na, over het waarom!?
  Wij willen/kunnen niet naar het eemplein!
  ouderen zijn weer zwaar de dupe straks!
  In een wijk met 12.000 inwoners hoort een florerende winkelstraat!
  Zo gaat dat dus niet! Waar is de democratie!?

  • Margriet 1 november 2015 om 21:17- Antwoorden

   Er is heel goed nagedacht over het waarom! Het voormalige winkelpand van de DA staat al ruim 2 jaar te huur. Alle winkelketens die in jullie reacties genoemd worden, zijn allemaal al benaderd. En nog veel meer ketens en ondernemers. Er wordt een zeer redelijke, marktconforme huur gevraagd voor het pand. Ook de huidige eigenaar zou het liefste verhuren aan een winkelier!
   Aangezien het de afgelopen 2 jaar niet gelukt is een winkelier/keten te vinden die zich aan de Noorderwierweg wil vestigen, is nu de vraag: wat is wenselijk leegstand of een gerenoveerd pand dat wordt bewoond???
   Dit laatste is beter voor de Noorderwierweg en haar bewoners. Juist leegstand lijdt tot verloedering en misstanden.
   Overigens is het bijzonder te lezen op de facebook pagina van de onderneemster van het naastgelegen pand, dat er misstanden zouden zijn door kamerbewoning in de ruimte boven de voormalige DA. Dit kan ik, aangezien ik 2 bewoonsters ken uit dit pand absoluut tegen spreken. Er wonen nette, jong werkenden boven het pand. Er is regelmatig professionele schoonmaak, waardoor er door de eigenaar toezicht gehouden wordt op het pand en de buitenruimten.

   • Redactie++ 1 november 2015 om 21:56- Antwoorden

    Het valt de redactie op, dat onder dit Email adres ook een Lillian Teunissen een gebruikersaccount had aangemaakt. Wie is wie.

 2. Yvonne 29 oktober 2015 om 22:08- Antwoorden

  Helaas rijzen de huurprijzen voor deze panden de pan uit. Daar moet eens na gekeken worden. Het is toch niet meer op te brengen voor een ondernemer. De gemeente doet wat hij zelf wilt. Daar zijn we toch al jaren achter.
  Een mooie winkelstraat wordt de noorderwierweg niet meer. Heb er geen vertrouwen meer in.

 3. Niet normaal, laat er een marskramer in konen, kennen wij nog niet in Amersfoort. 30 oktober 2015 om 00:48- Antwoorden

  Laat er een marskramer in komen, of Blokker, oo eemplein komt haast niemand. Hoor uk ook boj de Zeeman, Blokker enz enz

  • Joke Sickmann 30 oktober 2015 om 17:47- Antwoorden

   Een pluim voor degene die dit heeft opgemerkt. Ik had wel gezien dat er een voorstel was voor de verbouwing, maar ik had me niet gerealiseerd dat dit de DA winkel was. Dit mag niet gebeuren! Wij doen met zijn allen ons best.dat het Soesterkwartier een goeie welvarende buurt tmaken , en dan worrt dit gedaan. Ik kom ook tekenen! Dank je wel Wijkwebsite!

 4. Giny Wierenga, 31 oktober 2015 om 18:46- Antwoorden

  Dit mag niet gebeuren… We willen de winkels in de wijk houden. Daar moet alle aandacht naar toe.
  Woningen zijn wel belangrijk, maar niet in plaats van winkels.

 5. Riny Lam 1 november 2015 om 14:20- Antwoorden

  Dat mag niet gebeuren. Afblijven van de winkelpanden. Zoek ondernemers , w
  aar zijn die allemaal geblevrn ??

Geef een reactie