DA pandVoormalige DA winkel, woonbestemming, het moet niet gekker worden in het Soesterkwartier.

Aldus een van de gehoorde opmerkingen die de redactie van de wijkwebsite zijn gehoord.

Menigeen moet deze middag de complete verbazing toeslaan,  als ze bij een der winkels op de Noordewierweg boodschappen hebben gedaan. Op 4 plaatsen worden formulieren aangeboden om een handtekening te plaatsen tegen de komst van (studenten) huisvesting in de voormalige Drogisterijwinkel DA op de Noordewierweg.

Naar verluid is er zo’n maand geleden een omgevingsvergunning ( winkel naar woning) aangevraagd door de eigenaars van het pand. De intentie is daar in de voormalige DA winkel, 5 studentenkamers te maken.

Deze vergunning is inmiddels verleend en ook gepubliceerd in de Stad Amersfoort.  Helaas valt een dergelijke zin, zoals onderstaand bericht, tussen alle andere berichten nauwelijks op. allereerst de aanvraag van 13 oktober en dan de verleende vergunning van 21 oktober.

Amersfoort, Soesterkwartier/Isselt, Omgevingsvergunning, Verleende vergunning (reguliere procedure), Noordewierweg 121, het verbouwen van het pand tot 5 studentenkamers, 13-10-2015. Rechtsmiddel: Bezwaar
Stadsberichten, 21-10-20

Amersfoort, Soesterkwartier/Isselt, Omgevingsvergunning, Verleende vergunning (reguliere procedure), Noordewierweg 121, het verbouwen van het pand tot 5 studentenkamers, 13-10-2015. Rechtsmiddel: Bezwaar

_DSC8755Met grote verbazing, kijken nu de winkeliersvereniging “De WAS” naar deze ontwikkeling. Het jaren vergaderen,plannen maken, debatteren, bezoeken aan de Observant/ de Ronde of andere gemeentelijke vergaderingen . Plannen en vergaderen met Duurzaam Soesterkwartier en onze Wijk Manager, hebben dus niets betekend voor de Gemeente. Daar waar iedereen zich inzet voor het behoud van de winkelstraat (Noordewierweg) en de leegstand aanvecht, komt dit besluit als een donderslag bij de Soesterkwartierse hemel.
Recentelijk zijn de plannen van de “verbouwing”van de Emmaúskerk weer aan de orde geweest. Alles ter bevordering van het winkelgemak/genot van ons Soesterkwartierders.
Van de zijde van nu 17 winkeliers is inmiddels een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente.
De voorzitter van “” De WAS” Theo Swart hierover.” Het is inderdaad te gek voor woorden. Heel lang zijn we al in gesprek met allerlei organisatie’s om de winkelstand weer op orde te krijgen en met een pennenstreek is er iemand op het gemeentehuis die een winkelvergunning omzet naar woonvergunning. Een publicatie over deze wijziging is er niet geweest.. Nergens werd de woonvergunning genoemd, maar heeft met het over een omgevingsvergunning. Als dit de tendens wordt is dit een vrijbrief voor  “huisjesmelkers”. Zo is ook al  een woonvergunning afgegeven voor het café op de Soesterweg (Paparatzi).
Wij zijn als De WAS al op het Gemeentehuis geweest om ons te beklagen over deze vorm van democratie (nou ja ). Men heeft beloofd het uit te zoeken hoe dit is gegaan.  Er zal ook namens De WAS nog een verzamel bezwaarschrift worden gemaakt,  Ik hoop dat velen hun handtekening zullen zetten tegen dit voorgenomen besluit. “
Een oproep om een tegengeluid te laten horen  is ingezet. Bij de volgende winkels kunt U een handtekening plaatsen “TEGEN” de realisering van studentenkamers in dit winkelpand; Cigo / Joyce optiek / Albert Hein/ Slagerij Vedder  en Mon Papillon. Hierbij een oproep aan de politiek en onze “Wijk Wethouder” Fleur Imming om dit besluit teniet te doen.
Namens De Winkeliersvereniging Soesterkwartier
Redactie Wijkwebsite.
red. Karel van Rooy.