eemhuis (2)Dinsdagavond 25 augustus kwamen alle vrijwilligers van de VoorleesExpress samen in Het Eemhuis. De vrijwilligers werden getraind in het interactief voorlezen en geïnformeerd over het jeugdaanbod van de Bibliotheek. Ze werden klaargestoomd voor een nieuw seizoen voorlezen bij kinderen thuis.

Dit seizoen starten 36 vrijwilligers met het voorlezen van kinderen uit 34 gezinnen in Amersfoort. De vrijwilligers zullen twintig weken lang één uur per week komen voorlezen. Uniek dit seizoen is de deelname van tien derdejaars pabostudenten. Zij krijgen zo de kans om thuis te kijken bij kinderen die zij gedurende hun studie in hun stageklas kunnen tegenkomen.

De ouders hebben een belangrijke rol tijdens en na het voorleesuurtje. Zij worden uitgedaagd om mee te doen en na verloop van tijd ook zelf met het kind te lezen. Tijdens de twintig weken wordt er ook een bezoek gebracht aan de Bibliotheek. De ouders en kinderen worden rondgeleid door hun eigen vrijwilliger. Zo leren ze de Bibliotheek kennen en kunnen ze in de toekomst zelf op zoek naar leuke boeken.

unnamedccDe VoorleesExpress Amersfoort is een project van de Bibliotheek Eemland. Het project draait vooral op subsidies en sponsoring. Onder andere Stichting Kinderpostzegels, Het Oranje Fonds, het Skan fonds en Klomp Bizzprint uit Amersfoort maken dit project mogelijk. Wilt u meer informatie over het project, ga dan naar www.voorleesexpress.nl/amersfoort of neem contact op met Jessica Jager via amersfoort@voorleesexpress.nl.