Fam GhanamehIeder jaar in februari start er bij de VoorleesExpress Amersfoort een nieuw voorleesseizoen. Nog nooit hebben er zoveel gezinnen meegedaan als deze keer: ruim 68 gezinnen meldden zich aan! Daarvan hebben er tot nu toe 48 een vrijwilliger toegewezen gekregen. Maandagavond 8 februari komen de ruim zestig oude en nieuwe vrijwilligers bijeen om het nieuwe seizoen te starten. Met elkaar hopen zij het taal- en (voor)leesklimaat in veel Amersfoortse gezinnen te verrijken.

De 43 gezinnen waar het afgelopen seizoen werd voorgelezen, sluiten deze maand hun deelname van twintig weken feestelijk af met onder andere een leesstimuleringspakket. De vrijwilligers hebben ook hun afsluitingsavond gehad. Daarbij kon de in december gewonnen Catharina Soomersprijs natuurlijk niet ontbreken.

Gezien de verwachte toename van het aantal gezinnen blijft de VoorleesExpress altijd op zoek naar vrijwilligers. Vindt u het leuk om twintig weken lang bij een gezin thuis het leesplezier te bevorderen? Meld u dan aan via amersfoort@voorleesexpress.nl of bel naar 06-2960381. Kijk voor meer informatie op www.voorleesexpress.nl/amersfoort.

U kunt de VoorleesExpress Amersfoort ook steunen door te geven via NL78INGB0000621453 o.v.v. VLX en uw e-mailadres. Elk bedrag is welkom!