Dinsdag 22 mei, Om 18.00 uur is het nog heel stil bij KVVA, er staan maar een paar fietsen. Ondertussen dreigt het onweer steeds dichterbij te komen. En bij navraag bleek dat een aantal meiden afgebeld had vanwege het te verwachten onweer. Een viertal meiden zijn op het verste veld aan het trainen. Even later rolt de donder over het veld heen, en trekken de meiden en hun coach naar de kantine. Precies op tijd want op het moment dat de laatste de deur dicht deed achter zich, leek er boven een schuif opengetrokken en kwam er de stortregen naar beneden.

Na ongeveer 10 minuten zonder gedonder boven het hoofd, vonden de meiden het welletjes, ze kwamen om te voetballen dus regen of niet: gaan met die bal! Zij lijken dan ook niet gekomen omdat het gratis is maar omdat ze heel duidelijk gemotiveerd zijn om te voetballen. Al maakt het “gratis” mogelijk wel dat er een drempel weggevallen is.

De een duidelijk van meer balgevoel voorzien dan de ander, maar plezier en motivatie lijken goed samen te gaan. En, omdat oefening nu eenmaal kunst baart, zal het balgevoel ook vast ontwikkelen. Wel zouden deze meiden het leuk vinden als er een paar meiden bijkomen, met z’n vieren wordt het speelveld anders heel klein of groot en ontzettend veel en hard lopen.

Volgende week is er ook op dinsdagavond om 18.00 uur weer een meidentraining voor meiden tussen 8 en 12 jaar, aanmelden daarvoor kan door een mailtje te sturen naar: jeugd@kvva.nl

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk