9cf5e69154

 

Al eerder bent u geïnformeerd op deze site over het niet correct invoeren van de huur verhoging van de alliantie.

Niet serieus genomen en teleurgesteld. Dat is kort gezegd hoe de Vereniging Huurders Belangen (VHB) zich voelt na de zoveelste uitglijder van De Alliantie. ,,Ze komen toezeggingen zoals voortijdige inzage in persberichten niet na en zeggen onwaarheden zoals in een eerder schrijven aan huurders die zich gemeld hadden over de aanzegbrief. In deze brief staat vermeld dat ‘in overleg met de VHB een besluit is genomen’. Dit is onjuist, in ons gesprek met de directie van De Alliantie hebben wij geadviseerd om alle huurders een nieuwe aanzegging huurverhoging te zenden met als ingangsdatum 1 september. Dit was niet bespreekbaar voor De Alliantie, betogen bestuurslid Cor Krottje en vice-voorzitter Peter Dijkhuizen.

door Bert Vos
De bekende druppel is hoe de woningcorporatie omgaat met de meer dan duizend aanzegbrieven die niet zijn aangekomen en dat mensen die niet voor 17 juli hebben gereageerd wel per 1 juli de verhoging betalen. ,,Dat vinden wij rechtsongelijkheid en het creëren van tweedeling. Daarbij is dit slechts het topje van de ijsberg, omdat niet iedereen reageert of het niet in de gaten heeft”, vindt Dijkhuizen. Daarom onderzoeken ze via de Woonbond wat de juridische mogelijkheden zijn om het Alliantie-besluit namens alle huurders aan te vechten.

,,We hadden ze al eerder gezegd; ‘stuur nu iedereen een brief dat de nieuwe huur per 1 september ingaat’. Dat had ze heel wat trammelant gescheeld. Maar dat was onbespreekbaar. Nu maken ze nog veel meer kosten en kunnen mensen alsnog bezwaar indienen. Ook zijn huurders via een aangetekende brief gemaand dat ze te weinig hebben betaald, terwijl ze al hadden aangegeven dat ze geen aanzegging hadden ontvangen. Als ze het contactcentrum van de Alliantie daarover bellen krijgen ze te horen dat ze die brief helemaal niet hadden mogen ontvangen. Sommige bellers werden door medewerkers van het KCC beticht van frauderen en er een slaatje uit te willen slaan. Het is een chaos die ze zelf hebben gecreëerd.”
De datum van 17 juli is niet terecht zegt Krottje. ,,Vooral oudere mensen die nog met bankafschriften werken, zien pas na een maand dat ze ineens meer huur betalen. En zijn volgens de regels van de Alliantie dan te laat met reageren. Maar dat kan sowieso nog tot 1 september, twee maanden na de wettelijke huurverhoging. Alleen zit de verhuurder daar niet op te wachten.”

De VHB krijgt dagelijks via de telefoon of per mail reacties en vragen over de huuraanzeggingen, berichten in de krant en hoe de Alliantie met dit probleem omgaat. De VHB-vrijwilligers zijn, zeggen ze, er op alle fronten mee bezig om iedereen te woord te staan en de situatie uit te leggen. ,,Het belemmert ons om ons op andere taken te richten die ook aandacht vragen. Dit kost onevenredig veel tijd. We hebben werkweken van 40 uur gemaakt. Als schakel tussen huurder en verhuurder maken we ons zorgen over de communicatie met de Alliantie die niet eens haar fouten wil erkennen en zelfs geen excuses aanbiedt.”

Bij PostNL weet men te melden dat er de laatste maanden geen grote partij post is aangeboden door de Alliantie en er bij hen dus ook niets is verdwenen. Ook zijn er bij de Nederlandse posterijen geen signalen binnengekomen dat er post, die bezorgd had moeten worden, is achtergehouden. ,,Als we al één of twee klachten uit een postcodegebied binnenkrijgen, gaan we er meteen achteraan. Het is ons daarom onduidelijk waarom er zoveel post van de woningbouwvereniging niet is aangekomen,” aldus een woordvoerster.

Het blijft een mysterie zeggen Dijkhuizen en Knotje. Maar wat ze de verhuurder met 60.000 woningen in het bestand wel nageven, is dat ze geschiedenis schrijft. ,,Dit is namelijk nog nooit eerder vertoond, hier niet of elders in Nederland, dat bij een woningcorporatie meer dan duizend brieven niet aankomen en dat zij en PostNL geen idee hebben waar ze nu wel zijn. Toch heel bijzonder.”

Bron stadamersfoort.nl