Verkeerstuin 23 juli 2017, de Verkeerstuin is ondanks de ingrijpende verbouwing geopend en op het menu van vandaag zondag 23 juli staat de Drive inn Bios.

Dus de puntschoenen aan, de vetkuif strak in de gel en een goede keuze maken uit het aanbod van skelters. Enigszins nonchalante houding aannemen, de linkerarm losjes over de veiligheidsstang bungelend, het parkoers op. Het “drive inn”gedeelte is al goed gevuld met andere bolides, maar het lukt een plekje te krijgen, naast een frivole skelter. De jonge “deerne”probeert haar petticoat in toom te houden, maar de “tule”vult de cabine. Het eerste contact is gelegd en op het witte doek verschijnen twee  legendarische figuren. Niet John Travolta en Olivia Newton-John met de vertolking van  Grease Lightning wordt gedraaid, maar meer een versie van Buurman en Buurman. Hetgeen overigens de aandachtige toeschouwers wel kunnen waarderen. De ambiance wordt nog een verhoogd, door het verlaagde plafond. Er is immers een etage bijgebouwd, met daaronder een gedeelte van het circuit en de Drive inn Bioscoop.

Het verkeerscircuit, achter ( of door) de “drive inn” is gewoon geopend en de argeloze andere chauffeurs rijden, of langs de Bios, of trappen op de rem om ook een blik te werpen op de draaiende films. Na afloop van de ene serie, rijden ze allemaal weer een rondje, al dan niet naar buiten om de wagenspeelplaats heen, om weer in een andere “setting”te komen kijken naar een andere film. De “parking”was goed gevuld zeg maar en Fabian, zorgde zoals dat gebruikelijk is bij een “drive inn”voor de bekers met Popcorn. Een gezellige boel dus.

De ouders met nog hele kleine kids, vermaakten zich wel op andere wijze. Het speelterrein is weer toegankelijk, of gewoon lekker uitrusten op de kussens.

Het oude station is inmiddels omgetoverd tot een waar knutsel lokaal. Al hoewel je van een lokaal niet meer kunt spreken, daar de voor- en zijwand er uit zijn. Hierdoor is er veel ruimte ontstaan voor tafels en stoeltjes.

Nog niet alles is op en top. zo is een gedeelte van de verkeerstuin een soort opslag voor “gestapelde”skelters, banden en ander materiaal, maar men vordert gestaag.

En weer een wel bestede zondagmiddag voor zowel  kinderen als ouders.

 

Verlag en foto,s Karel van Rooy.

Impressie klik hier.

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]