Vervroegde Sint Maarten op Puntenburg

Home/Actueel/Vervroegde Sint Maarten op Puntenburg

_DSC975524 april. Wederom een spontane reactie van een aantal Soesterkwartierders. Net als vorig jaar op 11 november een oproep voor Sint Maarten, maar dan wat vroeger in het seizoen . Een fakkeloptocht en wake bij Puntenburg.

Dit keer geen lampionnenoptocht dor de wijk om “snoep”te scoren. Nee dit keer bleef de locatie beperkt tot de woontoren aan de Puntenburg.

De reden: Het verschil tussen hoog en laag , waardoor een aantal mensen van laag tot hoog tot actie overgaan. De gefotografeerde kleuters op 11 hoog voor de deur van een omstreden bewoner was aanleiding voor een hernieuwde kennismaking met de nog steeds bestaande actiegroep “Sytze v/d/ V”

_DSC9733Nadat binnen de klanken van het zangkoor de Boa’s verminderden, zanger Wim zijn installatie weer opborg, De vele gekleurde veertjes van de grond werden opgeveegd, de bezoekers  hun huis weer op zochten en Puntenburg weer veranderde  in een rustig wooncomplex. De enige uitzondering was de aanwezigheid van de Politie, het aanzwellen van een groot aantal “kijkers” op de Noordewierweg en Puntenburgerlaan. _DSC9775Het motorgeluid van de lokale motorclub. Een groot aantal Journalisten en Tv zenders. Straalverbindingen werden opgezet. Er een show van scooters mogelijk was.

In al deze aandacht waren ook een aantal wijkbewoners met een toorts/fakkel. Eerst op de Noordewierweg waar de meeste tv opname’s plaats vonden. De 8 dames met fakkels deden hierna een poging om aan de “Action”zijde de toegang van Puntenburg te betreden. Mogelijk toch om een lied te zingen.

_DSC9756In het kielzog van de dames, de journalisten, dan de Tv mensen en een hele boel jongeren. De ingang bleef echter dicht en afgesloten door de politie . Spreekkoren werden aangezet. Een paar vals zingende “demonstranten” kreeg het aan “de stok”met de rechterlijke macht.

Het doel werd bereik. De media heeft ruim gereageerd op het actueel maken van het probleem van 1 bewoner in de Puntenburgflat. Het duurt nu al meer dan een jaar.

Iedereen werd en was weer wakker.

Verslag Karel van Rooy.

Foto impressie.

Door |zaterdag, 25 april 2015 |Categorieën: Actueel|Tags: , , |2 Reacties

2 Reacties

 1. W.Otten 14 juni 2015 om 21:21- Antwoorden

  Op verzoek van mijn moeder (bewoonster van de Puntenburg, die echter anoniem wil blijven) bij deze een commentaar op de situatie rond/in de Puntenburg.
  Misschien wat laat, maar ik kon het niet eerder uitzoeken.

  In de Puntenburg zijn inmiddels nauwelijks mensen te vinden die tegen de aanwezigheid van v.d.V zijn.
  “Hij moet toch ergens wonen!” is de veelgehoorde mening, dit ondanks de petitie van vorig jaar. De bewoners wilden vooral rust!

  De onrust kwam niet van v.d.V., maar van buurtbewoners die meenden vooral steeds herrie te moeten veroorzaken, wat de Puntenburgers over het algemeen niet kunnen waarderen.

  Nu de feitelijke situatie. Als jurist zie ik 3 mogelijkheden om de rust in de Puntenburg terug te laten keren.
  1. De Soesterkwartierders leren accepteren dat deze man daar woont en leggen zich daarbij neer en laten de man en de Puntenburg verder met rust.
  2. Men vermoordt deze man, maar dat wil ik niemand aanraden.
  3. Men zoekt een serieuze oplossing.

  Toelichting:
  De burgemeester is inmiddels door de rechter veroordeeld. Hij had de gegevens van deze man nooit mogen prijsgeven. De “schadevergoeding” is een lachertje, zijn advocaat zal meer gekost hebben.

  Deze man schijnt 5 jaar gezworven te hebben voordat hij zijn huidige appartement kreeg. Het mag duidelijk zijn dat hij dit niet zomaar opgeeft. Zelfs niet na 100 herrie makende demonstraties.

  Immers, waar moet hij heen?
  Er zal in heel Nederland geen enkele woningstichting zijn die hem een huis geeft. Dat is dan vooral te danken aan de demonstraties voor zijn deur. Geen enkele verhuurder zit op dit soort problemen te wachten en omdat de man op dit moment een flat heeft, is daar ook geen reden toe.

  De “problemen” zijn niet door v.d.V. veroorzaakt, hij deed niets fout hier in Amersfoort.
  En wat hij in het verleden mogelijk fout deed, is door de rechter bestraft.

  De burgemeester en de buurt zijn verantwoordelijk voor de huidige situatie.
  En die is onoplosbaar!

  Theoretisch kan de man verhuizen. Maar dat zal dan naar een koopwoning moeten zijn, omdat niemand hem een huis zal willen verhuren.
  Dat kost al gauw 200.000,– Dat heeft deze man niet, hij leeft immers van een AOW uitkering!
  Een collecte onder de steeds maar weer demonstrerende buurtbewoners zal ook niet zoveel opbrengen verwacht ik.

  Blijft over de burgemeester (of de gemeente). Daar is het probleem ontstaan en daar zal het dus opgelost moeten worden ( of niet, maar dan blijft v.d.V. waar hij nu zit.)
  Maar ik denk dat de buurtbewoners niet genoeg druk op de burgemeester kunnen uitoefenen om dit probleem op te lossen.
  Vorig jaar gaven de buurtbewoners de burgemeester 1 week(!!!) de tijd om het op te lossen!
  We zijn nu een jaar verder, de buurt heeft dus laten zien dat hier duidelijk sprake is van “geen daden maar woorden”.

  De buurtbewoners die deze man echt kwijt willen zullen dus bij de burgemeester moeten zijn. Die is de enige die het probleem kan oplossen.
  Zijn slappe argument: “Ik kan alleen maar proberen hem te overtuigen!” slaat nergens op.
  Iemand die net een maand in zijn flat zit, na 5 jaar zwerven, gaat echt niet meteen verhuizen omdat een burgemeester dat wenst/eist. De burgemeester had hem dus moeten “uitkopen”.
  V.d.V. weet zelf ook wel dat niemand hem een huis wil verhuren en blijft dus zitten waar hij zit!
  En hoe vervelend ook, hij heeft gelijk, want hij heeft geen andere keuze.

  Dus Soesterkwartierders, gun de bewoners van de Puntenburg hun rust en ga bij het stadhuis of de burgemeester thuis demonstreren, of beter nog, begin eens met verstandig praten!
  Want met schreeuwen bereiken jullie echt niets.

  Geen idee of iemand dit nog leest, ik reageer nog al laat. Sorry.
  Wens jullie veel sterkte en wijsheid bij het oplossen van het probleem.

  W.Otten, jurist te Amsterdam.

  • Redactie++ 14 juni 2015 om 22:51- Antwoorden

   Zoals wij als redactie eerder kenbaar maakten, zullen wij deze nieuwe ( verkapte) oproep tot aandacht niet plaatsen. Wij hebben genoemde reactie wel doorgezonden aan de juiste advocaat en zo ook aan de afdeling bij de gemeente Amersfoort waar het betrokken dossier wordt onderhouden.

   Afschrift aan:
   “André van Knippenbergh”

   De redactie wijkwebsite Soesterkwartier.

Geef een reactie