_DSC975524 april. Wederom een spontane reactie van een aantal Soesterkwartierders. Net als vorig jaar op 11 november een oproep voor Sint Maarten, maar dan wat vroeger in het seizoen . Een fakkeloptocht en wake bij Puntenburg.

Dit keer geen lampionnenoptocht dor de wijk om “snoep”te scoren. Nee dit keer bleef de locatie beperkt tot de woontoren aan de Puntenburg.

De reden: Het verschil tussen hoog en laag , waardoor een aantal mensen van laag tot hoog tot actie overgaan. De gefotografeerde kleuters op 11 hoog voor de deur van een omstreden bewoner was aanleiding voor een hernieuwde kennismaking met de nog steeds bestaande actiegroep “Sytze v/d/ V”

_DSC9733Nadat binnen de klanken van het zangkoor de Boa’s verminderden, zanger Wim zijn installatie weer opborg, De vele gekleurde veertjes van de grond werden opgeveegd, de bezoekers  hun huis weer op zochten en Puntenburg weer veranderde  in een rustig wooncomplex. De enige uitzondering was de aanwezigheid van de Politie, het aanzwellen van een groot aantal “kijkers” op de Noordewierweg en Puntenburgerlaan. _DSC9775Het motorgeluid van de lokale motorclub. Een groot aantal Journalisten en Tv zenders. Straalverbindingen werden opgezet. Er een show van scooters mogelijk was.

In al deze aandacht waren ook een aantal wijkbewoners met een toorts/fakkel. Eerst op de Noordewierweg waar de meeste tv opname’s plaats vonden. De 8 dames met fakkels deden hierna een poging om aan de “Action”zijde de toegang van Puntenburg te betreden. Mogelijk toch om een lied te zingen.

_DSC9756In het kielzog van de dames, de journalisten, dan de Tv mensen en een hele boel jongeren. De ingang bleef echter dicht en afgesloten door de politie . Spreekkoren werden aangezet. Een paar vals zingende “demonstranten” kreeg het aan “de stok”met de rechterlijke macht.

Het doel werd bereik. De media heeft ruim gereageerd op het actueel maken van het probleem van 1 bewoner in de Puntenburgflat. Het duurt nu al meer dan een jaar.

Iedereen werd en was weer wakker.

Verslag Karel van Rooy.

Foto impressie.