De uitnodiging om te komen helpen bij het opnieuw inzaaien van perkgoed/ bloemen en het planten van fruitbomen, was duidelijk. 09.30 melden, kopje koffie en om 10.00 uur aan het werk.

Buurttuin sktDe Buurttuin een initiatief uit de wijk is een “verstopt”begrip. Aan de Dollardstraat naast de Magneet wijst niets op de aanwezigheid van een dergelijke groenvoorziening. Het was dan ook een spannende gewaarwording een verkenningstocht uit te voeren. Vanaf het grasveld en het domein betredend laat een houten bord zien dat je inderdaad in de Buurttuin bent aangeland.

 

Voorzichtig manoeuvrerend over kennelijk eerder betrede bospaden, nader je de ingesloten waterpartij. Plots opgeschrikt door een Pad, die het Pad kruist. Balancerend over een balkbruggetje en dan links de Wildernis”in. Opgeschrikt door het krakende geluid van takken in het brons groen eikenhout, wordt een donkere plek/ hol genaderd. Misschien een beer, of leeuw. Nee dat niet maar de plaatselijke lapjeskat die zijn “leger”daar had gemaakt. Voortgaand over gebaande paden, bukkend onder takken, wordt het rondje Buurttuin volbracht. Met heel veel “groen”en soms fleurige bloemen.
Een spannende tocht op een stuk grond, gelegen naast strak geregistreerde grasvelden/beton en afvalt. De jeugd schijnt het een geweldige speelplaats te vinden.
In eerste instantie leek het er op, dat zich niemand had gemeld om bij dit cultuur moment aanwezig te zijn. Door een samenloop van omstandigheden bleken redactie en organisatie elkaar mis te zijn lopen.
Later de dag werd aangegeven dat er toch bloemen waren ingezaaid en zo ook fruitboompjes waren gepland en volgende week nog meer zaaigoed de grond in gaat.
Een fotoreportage kunt u HIER bekijken.
Verslag en foto’s Karel van Rooy.

 

Buurttuin skt 2  (1)