Poffertjes eten voor Syrië 1Onder dit motto, organiseerden Wilbert en Lianne op 2 mei in de Verkeerstuin van de Wagenwerkplaats een inzamelingsactie.
Doel: De gevluchte kinderen uit Syrië, die al dan niet in tentenkampen leven van eten voorzien.
Een niet al te ongevaarlijke situatie, zoals Wilbert beschreef. Uit de berichtgeving die hij en bij de stichting “Open Doors” ontvingen mag de situatie als zeer ernstig worden beschouwd. Een Priester aldaar in Syrië meldde dat hij van mening was, dat de 2e wereldoorlog een peulenschil was van wat er nu gaande was in dat land.
Om de kinderen aldaar te helpen aan voedsel is geld nodig. Daartoe werd vrijdag 2 mei een heuse poffertjes kraam in de Verkeerstuin ( binnen) geïnstalleerd en een chef poffertjesbakker en cheffin verzorgden daar de aanwezige kinderen en hun ouders van koffie/thee en natuurlijk poffertjes.
Toen om 11.00 uur de deuren werden geopend, stroomden er al diverse ouders met hun kinderen naar binnen. De aanwezige skelters/fietsen/stepjes en andere voertuigen vonden gretig aftrek bij de kleintjes, terwijl de vaders en moeders een kopje koffie dronken. Vanaf het eerste moment van opening kon de Chef aan de slag met het maken van de nodige porties.
Gedurende de ochtend en middag bleven er mensen en kinderen komen om een donatie te doen voor de kinderen in Syrië.
Wilbert en Lianne laten het hier niet bij en gaan op 6 mei naar Israel om zich te laten sponsoren voor een spectaculaire sportieve prestatie in de vorm van de Muskathlon . Wilbert gaat een stukkie fietsen op de mountainbike en wel een afstand van 120 kilometer en Lianne doet even de halve marathon deels door de woeste natuur in Israel . Ze hopen hiermee 2 x 10.000 euro binnen te halen voor Syrië. 22 mei hopen ze een stuk rijker terug te komen.
Poffertjes eten voor Syrië 2

De poffertjes bakkerij en actie zou tot ongeveer 15.00 uur duren, om 13.40 werd er nog steeds flink gebakken en was de Verkeerstuin/hal gevuld met kinderen.
Het resultaat van deze actie was omstreeks die tijd nog niet bekend. Maar naar schatting waren er op dat moment zo,n 150 mensen binnen geweest.

 

Men mag spreke van een geslaagde inzamelingsactie voor de stichting “Open Doors” en de kinderen in Syrië. Wij wensen beiden veel succes bij het volbrengen van hun doelstellingen.

Bekijk HIER alle foto’s van de actie

Foto’s Karel van Rooy.