jaarfeest (174) (Custom)Traditiegetrouw is de 1e zaterdag in juli gepland voor het Soesterkwartier. Dan viert de bijna 70 jaar oude Speeltuinvereniging Rivierenwijk zijn Jaarfeest. Op deze middag/avond worden er veel leuke activiteiten in de speeltuin georganiseerd en is iedereen uit de wijk Soesterkwartier van harte welkom.

Aan het eind van de middag worden de vele vrijwilligers en het bestuur getrakteerd op een gezamenlijke maaltijd.

Terugkijkend op het afgelopen jaar, is er veel verwezenlijkt en zijn er evenzoveel plannen weer in de maak. Zo is er constant aandacht voor de Speeltoestellen die de afgelopen 5 jaar allemaal zijn vernieuwd. Zijn er wijkgerichte activiteiten. Worden er op kleine schaal moestuinen gemaakt en bijgehouden en wil men ook de insecten in de vorm van bijen/ vlinders een extra plaats geven. De groengordel versterken zeg maar. Helaas waren er ook minder leuke zaken aan de orde zoals de grote vernieling van ruiten een paar maanden terug. Dat heeft er toe geleid dat de hele Speeltuin en het gebouw rondom is beveiligd met camera’s.

De Speeltuin mag zich verheugen op een groot aantal bezoekers en ook het ledenaantal  stijgt.

Door een 15 tal vrijwilligers worden velen taken verricht. Er zijn werkgroepen voor het onderhoud van het gebouw, de beplanting en de speeltoestellen. Zonder deze vrijwilligers zou het niet doenlijk zijn de Speeltuin draaiende te houden, aldus bestuurslid. Mariëlle Cats.

Deze zaterdag had een wat moeizame start. Dit doordat om 13.00 uur bij de opening het stortte van de regen. De buienradar gaf aan dat rond de klok van 14.00 uur het droog zou worden. Wel dat hadden meer mensen gelezen en het aantal bezoekers steeg gestaag na 14.00 uur.

jaarfeest (53) (Custom)Op diverse plaatsen waren luchtkussens aanwezig, kon men paardrijden, was er een heuse clown die toverde met ballonnen. Binnen konden kinderen zich laten schminken, was er gratis limonade. Marnix zorgde voor de popcorn en de suikerspinnen en als Dj draaide hij ook de muziek.

Met name het rondrijden op een pony of paard was een gewilde bezigheid. Het was een drukte van belang bij de twee edele dieren. Ook de luchtkussen deden hun “springend “werk. Bijna alle kinderen liepen na een tijdje met prachtig versierde gezichten rond.

Dat ook de meegekomen ouders een plekje in de toen aanwezige zon zochten, was vanzelfsprekend.

Na een drukke middag werd het tijd om de hekken te sluiten en ruimte te maken voor een feestje voor de vrijwilligers. Dat dit vanavond wat later wordt, zal zijn oorzaak hebben in een voetbalwedstrijd die om 22.00 uur begint.

Van deze middag is een fotoreportage gemaakt. Deze is, door de vele kinderen die er op staan, alleen in te zien via een verzoek per mail aan de Speeltuinvereniging.

jaarfeest (40) (Custom)Verslag en foto, s Karel van Rooy.

U kunt een verzoek indienen op dit adres.

speeltuinrivierenwijk@gmail.com