OPENING STIP 1STIP: vermoedelijk zal een deel van de mannelijke bewoners Soesterkwartier denken aan voetbal. Gaan we nu ook de voetbalstip leveren voor Nederland- Spanje. Dit mede gezien door een groot aantal posters, oranje gekleurd met de tekst STIP Soesterkwartier.
Dit bleek in het geheel niet het geval. In navolging van andere wijken in Amersfoort, werd vrijdag 9 mei 2014 de STIP Soesterkwartier geopend.
Na de sluiting van het vorige informatiepunt, Wijkwinkel aan de Noordewierweg in 2012 en het noodgedwongen ontslag van de daar werkende medewerkers bleek er een enorm gat te zijn gevallen voor de hulpverlening. Een en ander veroorzaakt door de bezuinigingen van toen, dus werden wijkwinkels en Buurthuizen gesloten.
Inmiddels zijn er in diverse wijken al nieuwe vestigingen van STIP geopend en heden dus ook weer in het Soesterkwartier.

Wat is en betekend STIP

Allereerst betekend de afkorting STIP ‘ Steun Informatie Punt’ voor bewoners en gerund door bewoners. ( Vrijwilligers). Hier kan men terecht voor een groot aantal dagelijkse problemen. Bijvoorbeeld, door een ziekenhuis opname, kun je, de hond niet uitlaten. Stip helpt; Mogelijk snapt U niets van die blauwe brieven van de belastingdienst; Stip helpt ; Je komt op de een of andere manier financieel klem te zitten Stip helpt ; Heeft U vragen over hulpmiddelen zoals aanpassingen in huis. Stip helpt; Wilt U dingen weten over alle culturele gebeurtenissen in de wijk Stip helpt ( Of lees www.soesterkwartier.info de Wijkwebsite). Kortom Stip kan U helpen bij een scala aan onderwerpen en/of problemen. Coördinator van dit geheel is Martha die dus de beschikking heeft over 8 medewerkers, tot nu toe.

Door de Emmaüskerk aan de Noordewierweg werd een ruimte ter beschikking gesteld voor de nieuw in te richten STIP. Op de uitnodiging voor de feestelijke opening waren vele organisaties en wijkbewoners afgekomen. Naar schatting werd deze gebeurtenis door zo,n 80 a 90 personen bijgewoond.
Vanaf 16.00 uur kon iedereen kennis maken met de nieuw ingerichte ruimte.

OPENING STIP(2)Na een half uurtje kwam de kersverse nieuwe Wethouder voor Zorg/ Wonen en Wijken, Mevrouw Fleur Imming, de STIP officieel openen. Gememoreerd werd dat deze opening nog wel kantje boord was, doordat er tot aan 08.00 uur deze dag nog gewerkt was aan de inrichting De verf zou nog nat kunnen zijn.

Hierna werden de 8 nieuwe vrijwilligers aan het publiek voorgesteld . Door het omhangen van een “Badge”van STIP werden zij officieel geïnstalleerd. Door Margo Kunenborg van het Kerkbestuur werd nog een uitleg gegeven hoe de samenwerking tussen de diverse instanties tot stand was gekomen. Hierna konden de aanwezigen zich te goed doen aan een glaasje (fris) en een hapje.

Informatie over de STIP Soesterkwartier kunt U ook vinden op hun website.
http://stip-amersfoort.nl/

Verslag en foto,s Karel van Rooy
Klik HIER voor meer foto’s

OPENING STIP(3)