Donderdagavond 26 januari vindt op Nationale gedichtendag de verkiezing van de nieuwe stadsdichter van Amersfoort plaats. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de vierde verdieping van Het Eemhuis van 20.00 – 22.00 uur. De toegang is gratis. 

De vier kandidaten die de voorronde hebben overleefd en op 26 januari de strijd met elkaar aangaan om het stadsdichterschap zijn: Eva Vleeskruijer, Berend Borger, John Klift en Peter van der Leij. Samen met het aanwezige publiek kiest een deskundige jury, die ook de voorselectie heeft gedaan, de nieuwe stadsdichter van Amersfoort. Aangezien alle genomineerde dichters geschikt zijn bevonden, tellen de stemmen van de jury en het publiek even zwaar. Uiteraard zal de huidige stadsdichter Nynke Geertsma die donderdagavond een laatste optreden verzorgen.

Aanmelden
Om zeker te zijn van een plek kunt u zich aanmelden via www.bibliotheekeemland.nl. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Let op: om mee te kunnen stemmen, is het noodzakelijk dat u aanwezig bent vanaf het moment dat de eerste dichter begint. Daarna worden er geen stembiljetten meer uitgedeeld.