DSC_7587Woensdagmiddag 4 mei, was er een Moederdag knutselmiddag in Speeltuin Rivierenwijk. Om tien voor half twee leek het toch even dat de opkomst klein zou zijn. Allerlei plak-, en knutselattributen lagen op de tafels klaar. De bekertjes limonade stonden ingeschonken en de zak koekjes stond ook klaar.

Maar om half drie zaten er toch 9 kinderen aan de tafels, en binnen 10 minuten moesten er stoelen bijgehaald worden. Uiteindelijk waren er toch 16 kinderen aan het knutselen. Sommigen met wat hulp, anderen naar eigen inzicht en kunde. Bloedserieus werd er geknipt langs de lijntjes, de verschillende soorten lijm getest op geschiktheid, en fraaie steentjes geplakt.

DSC_7623De kleinste bezoeker hield zich ondertussen bezig met het verplaatsen van de tas van de fotograaf, tussendoor een blik op de camera werpend. Terwijl aan tafel de kinderen en de twee aanwezigen jongeren hun creatie steeds fraaier maakte, was er hier en daar even wat verwarring over de kant van “het spiegeltje” dat geplakt moest worden.

Het was een gezellige middag, ondanks de enorme concentratie, maar ja als er een Moederdag cadeau gemaakt wordt, is het ook zaak dat het de perfectie benadert. Al zullen moeders hoe dan ook blij zijn met de attentie van hun kind, dat weten de kinderen nu nog niet.

Verslag en fotoreportage: Nel Groenendijk