DSC_809126 maart deed de nieuwe Kinderwijkraad van het Soesterkwartier een zelfstandig onderzoek naar de veiligheid op de Noordewierweg. Op de bekende plaatsen waarvan bekend is dat er veel ongelukken gebeuren (of bijna) werd gemeten, gekeken, bekeken, getest en gefotografeerd . Een verslag kon U lezen op deze website.

De tijd er na werd er gerekend, vergaderd, voorgesteld, afgewezen, gepland en nogmaals op zijn veiligheid bekeken. Vandaag 9 april was er weer een stuk in dit veiligheidsproject wat ten doen heeft het aantal ongevallen te verminderen en de Noordewierweg “veilig”te maken.

DSC_8061Daartoe was onze wijkagent Maarten Boomker uitgenodigd om  datgene wat de Kinderwijkraad heeft bedacht eens aan te horen.  En niet alleen aan te horen, maar samen met de “Raad” naar de voorgestelde oplossingen te kijken.

De voorbeelden van de recente ongevallen deden de ronde. Geboeid (figuurlijk) luisterde de wijkagent naar de  bevindingen van de “Raad”.  Gedetailleerd werden de “voetgangers”tijden om over te steken bij de verschillende “stoplichten” vergeleken met de snelheid van het verkeer en de voetgangers. De tussentijdse pauzes van de stoplichten en de tijd van het waarschuwingssignaal naar het rode licht voor voetgangers.

Alhoewel niet van een wereldbelang, is hier wel een verbeterpunt gesignaleerd. 10 seconden om over te steken bij de Kubus is veels te kort.

De dubbele oversteek bij  Puntenburg >> 1 met stoplichten en 1 met een gewoon zebrapad<< is volkomen onoverzichtelijk en net in een bocht.  Het  zebrapad in de bocht bij Puntenburg is nauwelijks zichtbaar en veel  automobilisten rijden hier stug door.

Maarten Boomker opperde dat zo,n Flashbord  boven de weg misschien een extra waarschuwing kan zijn.

Een aantal mogelijke oplossingen voor de Noordewierweg werden voorgesteld. Een van deze voorstellen bevat het instellen van verkeersbrigadiers op de tijden dat de scholen uit komen.

Maarten legde uit dat dit opgeleidde mensen/kinderen moeten zijn. Immers ingevolge de Wegenverkeerswet geven zij aanwijzingen aan het verkeer die verplicht zijn die op te volgen.

Het idee voor verkeersbrigadiers wordt in ieder geval nader bekeken.

DSC_8069Los van het werkbezoek van onze wijkagent, kregen de leden van de Kinderwijkraad ook de gelegenheid eens nader kennis te maken met de “persoon” in de Wijkagent.

De kinderen hadden nogal wat vragen voor Maarten. Een van de eerste vragen. [ Wat is het ergste wat je is overkomen bij de politie]  . Maarten beantwoorde dit gelijk met een door hem afgehandelde dodelijke aanrijding waar een kind van twee jaar om het keven kwam. De aanwezige ouderen herkende dit vreselijke drama nog.

Je zal de vraag maar krijgen als diender”Heb je wel eens iemand doodgeschoten” Of wat zou je doen  bij een overval als er op jou geschoten wordt. Maarten kon gelukkig op al deze vragen een doeltreffend antwoord geven.

Hoe nu verder”

LET OP volgende week zullen de leden van de Kinderwijkraad weer een onderzoek doen op de Noordewierweg, maar nu met de Wijkagent er bij ( en bonnenboekjes).

Binnenkort, zal de Kinderwijkraad zich melden op het gemeentehuis om eens een woordje te spreken met de verantwoordelijke bestuurders.

CSC_7156Dus Soesterkwartierders, de kinderen gekozen in de Kinderwijkraad zijn hard bezig om de veiligheid van “de strip” te verbeteren.

Verlag en foto’s Karel van Rooy.

Foto impressie

Na dit officiële gedeelte van de Kinderwijkraad werden 4 leden hiervan afzonderlijk benoemd in het Jeugd Persbureau.  Door Maarten Boomker weden zij officieel geïnstalleerd.

Hier is afzonderlijk verslag van gedaan.