DSC_2104 Woensdagmiddag 23 december verzamelden zich 23 kinderen met ouders om 2 uur lang gratis te kunnen schaatsen op de ijsbaan op het Eemplein. Een en ander was georganiseerd door Jolande Koelewijn van Welzin. Een in een mix van kerst en elfen-pak gehulde Troubadour zorgde in de hal van binnenkomst voor de bijbehorende muziek ter verhoging van de sfeer. Toen de troubadour hoorde dat er een jarige was, werden de kerstliedjes even onderbroken door het zingen van “Lang zal ze leven”.

Onderwijl werden de schaatsen aangedaan,DSC_2109 al duurde dat voor een enkeling iets langer omdat de juiste maat even niet voorradig was. Nadat ook de laatste voorzien was van schaatsen, togen ook zij naar de ijsbaan om hun kunsten toe laten zien. Een drukte van belang was het op de, dit keer wat waterige, baan.

DSC_2122Eerder op de dag had er zich een probleempje voorgedaan met de koeling, en had men pas in kunnen grijpen na de ontdekking daarvan. Tja, en als er dan nog eens zoveel mensen met een gemiddelde temperatuur van 37 graden rond rijden op de ijzers, dan kost het net even wat meer tijd voor een en ander weer glad en strak is.

Helaas dook er voor sommige nog een klein probleempje op: “handschoenen verplicht”, zo bleek. DSC_2111Jolande leende aan de eerste haar eigen handschoenen, maar een paar bleek niet genoeg. Niet getreurd, dat werd opgelost door een boodschapper naar de dichtbijgelegen textielwinkel, met de naam die ook aan een man op het water doet denken, te sturen om handschoenen te scoren. waardoor binnen korte tijd toch iedereen echt de baan op kon, nadat er wat mensen van de baan afgegaan waren. Sommigen zwierden als ervaren schaatsers, anderen zetten voor een eerste keer de voetjes voorzien van dubbele ijzers op het ijs.

DSC_2146Een van de kinderen gleed onderuit en kwam met een harde knal met haar hoofd op het ijs, en dat doet gruwelijk zeer. Anderen haalden een nat pak door vol op de grote baan een sliding te maken. Soms werd er gezellig wat langs de klant gehangen om even later weer snel een rondje te maken. Maar leuk vonden de meesten het zeker wel. En de ouders waren blij met het plezier dat hun kinderen eraan beleefden.

20151223_170148Na het schaatsen kon men door naar De Reset om in sfeervolle kerstzetting pannenkoeken te eten. En even na vijf uur arriveerden dan ook de eerste bezoekers. Onder het verorberen van de pannenkoeken, werd er volop gelachen en gepraat. Na het eten ging men “voldaan en verkwikt en hier en daar aanmerkelijk aangedikt” opgetogen huiswaarts. 20151223_170140En of men Kerst nu wel of niet viert: “Fijne dagen” werd aan iedereen toegewenst! Jolande en haar medewerksters kunnen terugkijken op een geslaagd laatste feestelijke afsluiting, in dit geval voor deze alleengaande ouders en hun kinderen.

Verslag en hier vind u het fotoverslag: Ngie

Maaltijdfoto’s zijn gemaakt met mobieltje door Jolande Koelewijn, waarvoor onze dank! Deze foto’s vind u hier