DSC_4672BAS ; een gewone naam, oer Hollands en veel gebruikt. Maar nu even als een afkorting. B.A.S. en dan krijg je iets unieks in het Soesterkwartier

BAS staat in dit geval voor Buurtkerk Activiteiten Soesterkwartier en laten deze mensen, bekend van de Buurtkerk in de Nieuwe Sleutel, nu eens een aantal dagen een  sport en spelweek organiseren voor de jeugd in het Sk, nou ja 3 dagen dan.

Maar hoe doe je dat. De plannen waren groots, 3 dagen lang de jeugd bezig houden met een zeskamp, 3 x een voetbal clinic, een modeshow, skelter bouwen, gamen, luchtkussen en een kookworkshop en dan gezamenlijk datgene wat gemaakt is opeten..

Tot zover wat men in de voorbereiding  had bedacht. Nu nog een plek om het uit te voeren.

Dus was de keuze snel gemaakt, immers het Soesterkwartier heeft diverse mogelijkheden, maar in dit geval wendde men zich tot de Speeltuin SK met het verzoek om de activiteiten zoals genoemd daar te mogen houden.

Wel daar hoefde men niet langer over na te denken en de samenwerking tussen BAS en de speeltuin was een feit. En dat maakt het ook weer enigszins uniek.

De voorbereiding was intens. Flyers werden huis aan huis verspreid. De wijkwebsite plaatste de oproep voor inschrijving.

DSC_4808De aftrap zou 29 juli om 13.00 uur plaats vinden met een zeskamp. Materiaal werd aangeleverd.  Onder andere diverse bal en behendigheidsspellen, ski-lopen met meerdere personen op een paar ski’s, twister en de grote trekpleister in deze, de water glijbaan gemaakt van een groot stuk zeil. En het oer oud Hollandse spel, “hoe timmer ik mijn tegenstander met een skippybal van de balk af.”

Men neme bedoeld stuk zeil, legt dat  op een hellend vlak, smeer het in met groene zeep en gooi er veel water op. Twee opblaasbanden zorgden voor de nodige vermakelijke situaties. Hierbij was het de bedoeling dat de gevormde teams zich middels een aanloop met de zwemband op de spekgladde glijbaan stortten om zover mogelijk door te glijden.

Dus aan de opmaak van de hindernissen en spellen lag het niet. Het weer was wel wispelturig, wind en regen wisselden weer af met een stralende zon.

Bij aanvang om 13.00 uur, hadden zich maar weinig kinderen ingeschreven voor deelname. Maar mede door de feestelijke aankleding van de speeltuin kwamen er toch een aantal kinderen kijken en deden alsnog mee. Zo konden er toch een aantal teams gevormd worden.

DSC_4716Het hoeft geen betoog dat de wat “opgeschoten”jeugd elkaar bevochten op  de balk waarbij forse tikken werden uitgedeeld met de skippyballen. Ook de dames lieten zich zeer zeker niet onbetuigd en menig “stoere”man werd van de balk geslagen.

Nu was het wat “spontaan”aanpassen van de organisatie gezien de  nieuwe kinderen die zich hadden gemeld  om mee te doen. Eigenlijk kwamen ze gewoon even kijken wat er te doen was en konden ze gelijk aan het werk. Niet getreurd alle onderdelen van de zeskamp werden uitgevoerd door de teams.

CSC_4897Zoals opgemerkt werd de waterglijbaan een heus spektakel. Vooraf al uitgebreid getest door de organisatie en daarna door de jeugd.  De groene zeep en het vele water zorgde er voor dat de deelnemers tot op het bot doordrenkt waren.

Ondanks de wat kleine bezetting van de teams in de zeskamp mag men toch wel spreken van een gezellige (natte) middag voor de kids SK.

Morgen 30 juli is er een herkansing. Om 13.00 uur, staat het springkussen (opgeblazen) klaar  (4/6 jaar), kunnen er skelters worden gebouwd door de ingenieurs in de leeftijden 7 / 12 jaar. En ook om 13.00uur start er een creatieve modeshow. En voor de tweede keer is er om 18.30 uur een voetbal clinic. (v.a.8j)

CSC_4904Vrijdag 31 juli 13.00 uur begint men met de Funny Games. IS er om 16.00 uur een kookworkshop en om 17.00 uur mag men dan alles samen opeten. Ook dan is er om 18.30 een voetbal clinic. (v.a.8j).

Uiteraard houden wij U via de wijkwebsite op de hoogte.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Fotoreportage zeskamp klik hier.