aa10Het voormalige winkelpand van schoenenhandel “De Hollander” is vergane glorie. Het jarenlange gevestigde bedrijf naast de Emmaûskerk heeft een nieuwe eigenaresse. Je zou haast zeggen Typisch Soesterkwartier. En onder die naam van “Typisch Jij” zijn er nog wel wat schoenen en laarzen te koop, maar bestaat het merendeel uit nieuwe en tweedehands kleding.

Na een aardige opknapbeurt van binnen, was vandaag 17 oktober 2015 om 13.00 uur “de Grand”opening van de nieuwe kleding zaak op de Noordewierweg.

DSC_9321Nog geen half uurtje voor de opening waren er veel mensen nog druk doende met de feestelijke voorbereiding. Er werden nog ballonnen opgeblazen. De taarten werden gemaakt. En hier en daar werden de nodige versiersels aangebracht.  De nieuwe winkel  is sfeervol ingericht met allerlei kledingrekken voor zowel heren, als dameskleding. Ook voor de kleinste is een afdeling met kinderkleding en het ontbreekt niet aan snuisterijen of bijouterie. Een totaal pakket dus. De kleding onderscheid zich door gedragen kleding (tweedehands ) en nieuw.

CSC_9366Carmie Jonker de trotse eigenaresse van de zaak is heel enthousiast en blij dat het moment van de opening is genaderd. Over de winkel verteld zij:

“Ik had eerst een kleinere winkel in  Nijkerk. Maar deze winkel is een ultieme wens en die komt tot vervulling. Ik ben eigenlijk ook een Soesterkwartierse want vroeger woonde ik eerst op de Enk en later in de Sparstraat. Mijn hart is dan ook altijd uit blijven gaan van het Soesterkwartier en nu had ik de gelegenheid om in dit pand, terug te keren naar mijn ” roots “. Het personeel bestaat uit 4 mensen, waarvan en 2 zijn meegekomen uit Nijkerk. Daarnaast bied ik de gelegenheid aan mensen met een handicap om hier te komen leren en werken, dan wel aan dagbesteding te doen. Ik onderhoud momenteel contacten met  ” De Amerpoort ” over deze invulling.DSC_9320 Beneden in de kelder zijn we nog een ruimte aan het verbouwen om een vorm van dagbesteding daar aan te bieden. De bedoeling is dat er zelfstandig producten worden gemaakt die dan weer in de winkel worden verkocht. Hier treft U nu al producten aan die door anderen zijn gemaakt en worden verkocht. Voorts steunen wij van een gedeelte van de verkoop/ opbrengst een project  van studio placemakers  in de plaats Yène in Afrika. ( voor info klik hier ).

Ik koop de tweedehands kleding in via bedrijven en organisatie’s en heb een redelijk uitgebreid assortiment.”

DSC_9306Inmiddels is het 13.00 uur geworden en buiten staan al veel wijkbewoners te wachten tot de deur open gaat. De officiële handeling ter opening van “Typisch Jij” gebeurt door het omdraaien van de sleutel waarna het publiek naar binnen stroomt. Een heuse Dj, heeft een draaitafel op de toonbank gemonteerd, dus muziek is aanwezig. De kledingrekken worden gretig bekeken, terwijl Carmie bloemstukken in ontvangst neemt.CSC_9370

Koffie en taart worden geserveerd. Het is gezellig en iedereen is blij. Vooral en mede doordat er zich weer een nieuwe ondernemer heeft gevestigd op de Noordewierweg.

Ook Soesterkwartier.

DSC_9354Verslag en fotoreportage, Karel van Rooy.