_DSC6199Zaterdag 5 maart, alweer een jaar geleden dat Toko Indradjaja aan de Noordewierweg 68, z’n deuren opende. En de Toko is er nog, reden voor een klein feestje. Zoals altijd in de Toko wordt iedereen hartelijk verwelkomd. Als men vragen heeft over een recept of over welke vijzel dat nu het handigst is, altijd krijgt u antwoord of advies. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel.

Dat blijkt ook wel uit het feit dat een stel vaste klanten zelfs vanuit Florida_DSC6168 aandacht besteed aan het 1 jarig bestaan, met een kaartje. Ook een fraai bloemstuk en een potje met bloembollen getuigen van meevieren. Inmiddels is er dan ook best wel een leuke groep vaste klanten, al is er nog best ruimte voor meer. Het assortiment is ook best heel ruim te noemen, of het nu gaat om een buitenlandse biersoort, of een snelle lekkere maaltijd ze hebben _CSC6208het. Van instant noodels tot zoutjes, en van Sajoer Lodeh tot loempia’s uit eigen keuken, alles is met zorg in de winkel ten toon gesteld.

Ter gelegenheid van het eenjarig jubileum was er voor de gasten tempeh met kip gevuld. Een klant vroeg hoe het kon dat de hare altijd mislukte, het antwoord van Jaruwan Sae Sue (de eigenaresse) was: het moet gestoomd. De meeste mensen maken de fout door het te koken, dan valt het uit elkaar en smaakt het wezenlijk anders. En zo steken andere klanten tijdens de koffie weer wat op.

Een van de familieleden van de nieuwe “schuin-tegen-overburen” Citroen en Peper, kwam langs om kennis te maken en uit te nodigen. Toen zij hoorde van het eenjarig feestje van Indradjaja, feliciteerde ze hen direct. Wat een feest op het kruispunt!

Jaruwan Sae Sue en Peter reflecteren als volgt:

_DSC6158Op zaterdag 5 maart 2016 heeft Toko Indradjaja Amersfoort een mijlpaal bereikt. En bestond onze toko precies 1 jaar in de gezellige wijk Soesterkwartier op de Noordewierweg 68. Om dit te vieren was op deze dag iedereen welkom in onze toko om een lemper met kip uit eigen keuken bij ons te komen eten en kon men meedoen met de loting van een boodschappenpakket ter waarde van €  30,–.  Hiervoor kreeg de deelnemer de afgelopen weken tot en met 5 maart de gelegenheid om zijn naam en telefoonnummer op een papiertje in een doos te deponeren. Aan het einde van deze dag volgde de trekking en werd de gelukkige door ons op de hoogte gebracht van dat hij of zij het boodschappenpakket heeft gewonnen.

Naast dat Toko Indradjaja Amersfoort haar_DSC6193 klanten wil voorzien en adviseren van al het nodige wat wenselijk is om een heerlijke maaltijd te bereiden wil zij ook een ontmoetingsplek zijn voor de wat oudere mensen met een Indonesische achtergrond. Men kan dan onder het genot van koffie of thee herinneringen ophalen over vroeger of gewoon een gesprek aanknopen.

_DSC6163In het afgelopen jaar lieten de klanten in onze omgeving ons weten blij te zijn met onze komst binnen de wijk Soesterkwartier en zeer tevreden te zijn met ons aanbod aan Aziatische producten, gerechten en maaltijden. Deze hartverwarmende reacties geven ons het nodige vertrouwen voor de toekomst van onze Toko.

Ook wij zijn zeer content met onze locatie binnen het Soesterkwartier. Wat ons vooral het afgelopen jaar is opgevallen is de verscheidenheid aan culturen binnen het Soesterkwartier.  

Verslag en fotoreportage Nel Groenendijk