zz(Custom)

Een niet weg te denken fenomeen de laatste tijd in het Soesterkwartier. Mede door de vele politie aanwezigheid de afgelopen maanden in en rondom Puntenburg, de constante verkeerscontroles, is men in de wijk alert op de geluiden van sirenes en helikopters.

Bij de eerste geluiden van ta toet ta toet, staat de sociale media open. Vele ogen en oren volgen de blauwe lampen en het geluid van de sirene’s.  Fijn als dan op korte termijn bekend wordt waarvoor de hulpverlening  of daadwerkelijke handhaving zo,n haast had.  Een eenvoudig bericht op twitter dat een Prio 1 melding nodig voor dat of dat, geeft meestal een zucht van verlichting of blijk van herkenning . ( of niet als het Puntenburg betreft).

Zie hier een voorbeeld:

28 augustus 2014, 15.22..

Vanuit de tunnel  De Nieuwe Poort zijn duidelijk politievoertuigen onderweg naar het Soesterkwartier. De “kenners”herkennen het geluid van maar liefst  3 politievoertuigen, rijdend met zwaailicht en sirene. Hoorbaar draaien ze de Noordewierweg op.

Tegelijkertijd ,de eerste melding op de Sociale Media. “waar gaat de politie heen”

De volgende.”geen idee, maar ze rijden wel met 100 km per uur over de Noordewierweg”

Een aantal meldt dat ze de geluiden volgen. Anderen zien zichtbaar het voorbij rijden. De een meent dat de Speeltuin het doelwit is, de ander ziet 5 politievoertuigen voorbij schieten. Uiteindelijk is de plaats bekend. De Larixstraat bij het voormalige (gekraakte) kinderdagverblijf. Geen moment zijn de voertuigen uit “beeld”geweest door alle melders.

20140828_162137 (Custom)Dank zij de mobiele telefonie blijft de wijk op de hoogte wat er gaande is. En als je het niet ziet, heb je vast wel iets gehoord. Zo komen er geruchten dat het Kinderdagverblijf ontruimd wordt. Er Illegale Polen in zitten, terwijl een ander meldt dat het een groep Rotterdammers is. Dan volgt het mogelijke scenario dat er een steekpartij heeft plaatsgevonden. Er zou een slachtoffer in het park liggen. Een persoon is aangehouden en geboeid. Er staan nu 7 politiewagens en er komt een bergingsbedrijf bij een bestelbus staan.

En ander bericht over een gevallen kind bij de Puntenburg wordt verweven met deze melding en voor dat we het weten zit er een Pedosexueel naast de zandbak naar kinderen te loeren aan de Larixstraat. Alwaar het kinderdagverblijf is gesloten voor kinderen maar niet voor krakers.

Uit de bestelbus worden twee honden gehaald en volgt inbeslagname. Vreemd genoeg wordt het ras niet aangegeven.

De neergestoken man, blijkt ineens onwel te zijn geworden en niet te zijn gestoken. Loopt weer vrolijk rond.

Agenten met kogelvrije vesten vertrekken weer. Twee auto,s blijven staan. De bestelbus wordt door de berger afgesleept (Harrie) en de rust keert weder.

Het zou natuurlijk een opname kunnen zijn voor een nieuwe politieserie, genaamd “het politie kwartiertje”

Maar wat is er nou echt gebeurt daar. Wat was de reden voor de politie om (naar schatting) met een paar voertuigen met zoveel haast en toeters en bellen te rijden.

Noch op de bekende twitteraccounts van de politie, of wijkagenten wordt niets gemeld. Een der wijkagenten is wel gezien op de plaats des delict.

20140828_161320 (Custom)Na een aantal uren is dan toch maar eens geïnformeerd bij de afdeling Voorlichting van de politie Midden Nederland. Er volgt geen reactie. De volgende dag na een herhaald verzoek, wordt alsnog bericht dat er een melding was van geluidsoverlast om 22.50 uur door een housparty. Nadat de politie was geweest,  bleef alles weer rustig. Totaal andere melding dus.

Een nieuw verzoek om informatie volgt met een foto van de  actie Larixstraat. Het duurt wederom een dag voordat er antwoord komt. Uiteindelijk komt er een bericht

  •  Het betrof een verkeerscontrole. Er is inderdaad een incident geweest op donderdagmiddag 28 augustus op de Larixstraat . Hier is een man uit Apeldoorn aangehouden omdat hij zich niet wilde identificeren toen de politie een verkeerscontrole hield. Hij is hierop in eerste instantie gevlucht en kon later worden aangehouden. Zijn bestelbus is in beslag genomen en zijn twee honden naar het asiel gebracht.
  • Het ging dus niet om een actie in het pand. Als u vragen heeft over de bewoning van het pand, moet ik u doorverwijzen naar de gemeente.

Zomaar een toeters en bellen verhaal.

Misschien dat de commutatieve relatie met de Sociale media “iets”beter had gekund.

Maar het was wel super spannend.

De redactie