ttr

 

De tweede editie van het sportieve Tjalk Trekken kan dit jaar niet doorgaan. Strengere eisen ten aanzien van de veiligheid en hygiëne zijn voor de non-profit organisatie Stichting Onze Lieve Vrouwen Amersfoort niet haalbaar. Dat heeft de organisatie dinsdagavond bekend gemaakt.

“We zijn er eigenlijk gewoon ziek van”, reageert Joke Verzijde tegen dichtbij. Joke Verzijde is samen met haar man Ger initiatiefnemer van het Amersfoortse evenement dat voor 15 september op het programma stond. “We zijn maar een kleine organisatie en kunnen de extra kosten niet dragen.”

Deze week kreeg de organisatie te horen dat zij aan strengere veiligheids- en hygiëneregels moeten voldoen. Zo moesten er 23 extra toiletten bijkomen, om de 20 meter een brandblusser en moest er extra beveiliging worden ingeschakeld. Voor de stichting betekent dit een verdubbeling van de kosten. “We kunnen ons wel vinden in de strikte regels. Maar het is voor een dergelijk evenement een flinke investering.  Als het dan tegenzit, kunnen we failliet gaan.”

Verzijde blijft wel optimistisch. Mogelijk kan Tjalk Trekken volgend jaar bij de Haven Dagen aansluiten.

Bron: dichtbij.nl

Foto: Jan Slagter