ChippenLRDe drie Siberische tijgerwelpjes zijn gechipt in DierenPark Amersfoort. Hierbij wordt een chip onderhuids aangebracht, zodat af te lezen is om welke tijger het gaat. De chips werden door de dierenarts bij de tijgertjes aangebracht. De hulp van de dierverzorgers was nodig, want de tijgertjes worden steeds sterker. De welpen en moeder werden voor het aanbrengen van de chip van elkaar gescheiden.

Het chippen van de welpjes is erg belangrijk. “Met het inbrengen van een chip weten wij om welke tijger het gaat en kunnen wij het dier altijd scannen en herkennen. Ook als de tijgers verhuizen naar een ander park voor het speciale fokprogramma, weten wij altijd met welk dier wij te maken hebben”,vertelt hoofdverzorger Willem Verdonck. “Deze tijgertjes zijn belangrijk voor de toekomst: zij kunnen zorgen voor een nieuwe bloedlijn in het programma.” De chip is een klein zendertje welke wordt gebruikt voor de meeste dieren in het DierenPark, maar ook voor huisdieren.

Het chippen gaf ook de gelegenheid om de tijgers te wegen. “De jongen groeien als kool: alle drie ruim vijf kilogram. Het gaat hartstikke goed. Zelfs zo goed dat het niet meer lang gaat duren voordat de welpjes voor het eerst naar buiten mogen. Als de jongen zo blijven groeien, mogen zij op vrijdag 8 augustus voor het eerst naar buiten. We maken dan ook de namen bekend”, zegt Willem.

WelpjesLR