Drie broers Vanmorgen heeft de dierenarts van DierenPark Amersfoort een laatste check gedaan om het geslacht van de tijgerwelpjes vast te stellen. Eerder werd gedacht dat het nestje uit twee mannetjes en een vrouwtje bestond, maar nu blijken de welpjes drie broers te zijn.
Nadat de dierverzorgers van DierenPark Amersfoort twijfels kregen over het geslacht van het ‘vrouwtje’, heeft de dierenarts nogmaals het geslacht van de ruim zes weken oude welpjes onderzocht. ‘‘Aan de hand van de groeicurve en het gedrag van het welpje kregen wij toch het vermoeden dat ons vrouwtje een mannetje kon zijn’’, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. ‘‘Nu blijkt dat de balletjes bij de eerste geslachtsbepaling nog niet waren ingedaald. De dierenarts heeft nu toch duidelijk een balletje gevoeld.’’ Het park wachtte een aantal weken met de eerste geslachtsbepaling, maar toch blijft het lastig om het geslacht van jonge kittens vast te stellen mede omdat de verzorgers de welpjes zo min mogelijk in handen willen nemen. Het DierenPark heeft geen voorkeur voor mannetjes of vrouwtjes.
‘‘Wij hebben een oproep voor zowel jongens- als meisjesnamen gedaan’’, vertelt de hoofddierverzorger. ‘‘Er zijn ruim tweeduizend namen ingezonden, de meisjesnamen kunnen wij bewaren ter inspiratie, mocht er in de toekomst een vrouwtjeswelpje worden geboren’’. Vrijdag worden de namen van de drie broers bekend gemaakt en gaan de welpjes voor het eerst naar buiten in DierenPark Amersfoort.

GeslachtsbepalingDierenPark Amersfoort is ook te volgen via facebook.com/DierenParkAmersfoort en twitter.com/dpamersfoort.