logo gemeente amersfoortOp tien bijzondere trouwlocaties in Amersfoort geven tien bruidsparen op woensdag 11-12-’13 om 14:15 uur tegelijkertijd het jawoord. De paren werden gekozen uit meer dan 170 inzendingen, voor de trouwactie van de gemeente Amersfoort en Citymarketing Amersfoort. Sinds 9-10, toen de gelukkige winnaars bekend werden gemaakt, hebben ze allemaal hun voorbereidingen getroffen voor de mooiste dag van hun leven.

Tot eind september konden stellen zich aanmelden voor de actie. De negen paren met de beste motivatie werden uitgekozen. Eén paar had zich voor de bekendmaking van de trouwactie al aangemeld en doet ook mee. De horecaondernemers bieden hun locatie kosteloos aan en verzorgen bijvoorbeeld een hapje en een drankje voor twaalf personen. Ook de gemeente verzorgt de plechtigheid kosteloos.

Stellen

Op 9 oktober werden de winnende stellen bekend. Burgemeester Lucas Bolsius verraste hen met een telefoontje met het goede nieuws. En in enkele gevallen vond het aanzoek in bijzijn van de burgemeester plaats – zoals te zien was in een veelbekeken Weekvideo. Op www.amersfoort.nl/trouwen staan achtergrondinformatie en foto’s van de paren. Op de Facebook-pagina TrouwenInRegioAmersfoort houden de stellen hun voorbereidingen voor de grote dag bij en zijn onder meer foto’s van de creatieve trouwkaarten te zien.

Locaties

De paren hebben er samen met de trouwlocaties en trouwambtenaren voor gezorgd dat ze een persoonlijke ceremonie beleven, die meestal om 14.00 uur begint. Nadat ze precies om 14.15 uur het jawoord uitspreken, wordt op alle locaties een persoonlijke felicitatieboodschap van burgemeester Lucas Bolsius vertoond. De paren hebben zelf bepaald hoe ze de feestelijke dag verder invullen.