Tango Sumo 1Het druiligere weer zaterdagavond 15 augustus weerhield weinigen ervan om plaats te nemen op het “terras” van de betoncentrale aan de Havenweg. Zo’n kleine 300 mensen kwamen voor de dansvoorstelling die georganiseerd was door het Theater Terras. Op de fiets in regenpak of poncho gehuld, of met de auto waarna men gewapend met paraplu de voorstelling afwachtte.

Om negen uur kwamen er mensen van een andere kant aanlopen danTango Sumo 2 het overige publiek, die vervolgens het dansveld betraden. De muziek werd ingezet, en de dansvoorstelling “Tango Sumo” begon. Uiterst geconcentreerd werd er gedanst en bijna net zo geconcentreerd het spel bekeken door het publiek. Het hele veld werd benut door de dansers. Aan welke kant het publiek ook zat, vroeg of laat kregen ze een close-up.

Tango Sumo 3De voorstelling duurde ongeveer een half uur en was een voorproefje van Festival Spoffin dat over twee weken te zien en beleven zal zijn. Dat het een half uur topsport was voor de dansers, was wel duidelijk aan de gezichten van de dansers af te lezen maar ze kregen dan ook een welverdiende staande ovatie! De aan het terras staande ijscokar zal geen top omzet gedraaid hebben omdat het weer eerder uitnodigde tot een warm broodje dan een ijskoude versnapering. Nu maar hopen dat het weer over twee weken wel droog is, aan de kwaliteit van de voorstellingen zal het vast niet liggen zo is de verwachting na deze voorstelling.

Verslag en foto’s Ngie