2912005_Er zit muziek in het Soesterkwartier, wel wat een artiesten heeft dezelfde wijk al opgeleverd in het verleden. We worden telkens weer verrast in het Wijkmuseum met muzikanten uit een roemrucht verleden van het Soesterkwartier. 17 januari weer zo,n topper op het menu. De oude Soesterkwartierders zullen zich vast deze groep uit de jaren 60 herinneren, misschien nog bekend als “de Strangers” Nou vreemd waren ze wel. Nico van Thiel, toen nog spelend bij de Giants begint met zijn broers de nieuwe band de Strangers. Later werd dit in de nog exotischer naam Hot Fighters veranderd. Onderstaand een stukje geschiedenis.

Knipsel2Groep uit Amersfoort die in de begin jaren 60 startte in de Meierij in Soesterberg. Zij werden al gauw razend populair via veel optredens in het jeugdhuis “De Schakel’ aan de Soesterweg in Amersfoort. Later traden zij door heel Nederland op en werd er ook in Duitsland gespeeld. Zij begeleidden veel bekende zangeresjes uit die tijd, zoals Karin Kent, Anneke Grönloh en Sandra Reemer. Voor de KRO radio en de VARA waren zij eveneens te beluisteren. Een auto ongeval maakte in 1967 een abrupt einde aan de groep.

De band speelde in verschillende bezettingen en namen zoals Amos Tamela & The Hot Fighters en Ray Aldo & his Hot Fighters.

Op 19 augustus 1964 is de derde en laatste uitzending van het seizoen van ‘Nieuwe Oogst’ bij de AVRO op televisie. (Op 24 juni 1964 was André van Duin als bandparodist winnaar geworden van de eerste uitzending). Wij zien het jonge zangeresje Madelon Heyen, de zusjes Dijkstra, het Paul Kolling Trio, Jan Goeyers uit Breda en The Hot Fighters uit Amersfoort. Uit deze kandidaten wordt een winnaar gekozen door een publieksjury o.l.v. Gerrit den Braber en een vakjury met Bep Ogterop, Pim Jacobs, Karel Prior en Skip Voogd. Het Paul Kolling Trio wordt tot winnaar uitgeroepen. The Hot Fighters veroverden een eervolle tweede plaats.

WE ARE BACK

DSC_2968Dat kon je wel zeggen vandaag in het Wijkmuseum. De aanwezige bezoekers waren per definitie “fan”van de muziek uit die tijd.  Alhoewel “iets”ouder geworden is de gelijkenis met de alom bekende bezetting nog steeds markant te noemen. Dezelfde ondeugendheid spreek uit hun houding en ogen. Dat de muzikale kwaliteiten hier niet onder geleden hebben was dan ook goed hoorbaar en sommige meende dat een dansje in de beperkte ruimte van het Museum wel mogelijk was.

Bezetting:Flip van Thiel (gitaar) Nico van Thiel (gitaar) Eipie Barbie (gitaar) John van Thiel (basgitaar) Piet Hoksbergen (drums)- Amos Tamela (zang)- Ray Aldo (zang).

Het was een zeer geslaagd optreden van “The Hot Fighters”

Ook Soesterkwartier.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Impressie

archief 1960/70.