Hopende is het mooie weer, weer in aantocht en kunnen we de stad waar u woont eens anders verkennen.

kaatje-en-hannes-ratio-383x209

Amersfoort is een gezellig en toegankelijke stad, waar een stadswandeling altijd een goed idee is.

Wandelroutes VVV

De VVV biedt verschillende stadswandelingen aan die je zelfstandig kunt doen. Bijvoorbeeld destadswandeling Amersfoort: een ware ontdekkingstocht van 4,5 kilometer door het centrum van Amersfoort. Je maakt kennis met de vele bezienswaardigheden van deze stad en de mooie verhalen die horen bij haar verleden. De wandeling start op het Onze Lieve Vrouwekerkhof en is te koop voor € 3,00 bij VVV Amersfoort.

Heel leuk met kinderen is de speurtocht ‘Kaatje en Hannes’ voor kinderen vanaf 8 jaar. In anderhalf uur kom je heel veel te weten van deze mooie middeleeuwse binnenstad. Er moeten negen vragen opgelost worden om uiteindelijk te weten te komen wie er nou zo belangrijk is voor Amersfoort.

App ‘Ontdek Amersfoort’

De app ‘Ontdek Amersfoort’ is je eigen mobiele gids. Hij neemt je in je eigen tempo mee langs de meest prominente attracties in de middeleeuwse binnenstad en vertelt je alles over de historie en de cultuur van het prachtige Amersfoort. De app is is gratis te downloaden voor zowel voor iPhone als Android, via de app-store, op http://utility.mobzili.com/amersfoort/ of door de QR-code te scannen.

qrcode-