microfoonOp woensdag 6 maart 2013 (vanavond!) vindt de jaarlijkse Stadsontmoeting plaats in het stadhuis van Amersfoort. Deze bijeenkomst start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie en thee klaar. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom.

De Stadsontmoeting wordt georganiseerd door het Platform voor Levensbeschouwingen en Religies, samen met de gemeente. In deze bijeenkomst staan ontmoeting en dialoog centraal. Het thema is dit jaar: ‘Hebben wij wel een vrije keuze?’ Hierbij gaat het om kiezen in je werk, je relatie, je studie en kiezen als consument, producent, burger en partner. Kritische vragen bij dit thema zijn: Zijn we wel voldoende toegerust om te kunnen kiezen? Heeft levensbeschouwing en religie een stem als wij moeten kiezen? Of zijn we te zeer een individu geworden, bepaald door onze persoonlijke vrijheid?

Sprekers

Aan het begin van de avond houden Rasit Bal en Martijn Rozing een korte inleiding. Rasit Bal is hoofd van de imamopleiding van InHolland en voorzitter van het Contactorgaan Moslims en Overheid. Martijn Rozing houdt zich al jaren intensief bezig met humanisme en filosofische levenskunst. Na deze inleidingen gaan de deelnemers in groepjes met elkaar in gesprek onder leiding van gespreksleiders. Burgemeester Lucas Bolsius geeft tot slot een korte impressie van de gesprekken.