aa12De aanlevering van heel veel materiaal is nu gestopt. En na het verspreiden van al de hekken, vloerdelen, stoelen,tafels, elektra, lampen, geluidsapparatuur, tenten, reuzenrad, zendmast, toiletgebouwen, wastafels, podiums, komt er lijn in.

Het reuzenrad is nu in het stadium van “Pacman” maar men hoopt hem morgen klaar te hebben.

Overal wordt hard gewerkt aan bevloering, profielplaten worden in rap tempo gelegd. Toiletgroepen staan wachtend op hun definitieve plaats allemaal klaar. Een vorkheftruck rijdt rond met een stapel wasbakken.

Op het centraleplein, voor het operagebouw ( Verensmederij) is men bezig een groot soort “Ufo”te bouwen, althans daar heeft het wel wat van weg.  In de Wagenwerkplaats zijn diverse elektriciens bezig met het ophangen van spotlights. Honderden meters kabel worden getrokken voor de benodigde stroom, terwijl een ander gedeelte in de werkplaats geheel is afgedekt met zwart doek.

De “ beveiligingsmensen” rijden op fietsen constant rond en op elke locatie komt men even controleren of men wel geaccrediteerd is .

Mensen in herkenbare kleding verwijzen je naar de gereserveerde parkeerplaatsen. Immers het werk van de diverse ondernemingen die zijn gehuisvest op de werkplaats, gaat gewoon door. Sprekend met een van deze medewerkers, zegt.” Het is wel nodig dat we er zijn, gisteren kwam hier een heel gezin met kleine kinderen, kijken/spelen. Tja dat gaat niet gezien al de materialen die verplaatst worden. Van alle kanten rijden er voertuigen rond, veels te gevaarlijk. Hoe ze binnen gekomen zijn is me een raadsel.”

DSC_8313Dit opbouwen gaat gestaag verder op een harmonieuze manier. Nergens stress of paniek. Over 2 dagen wordt Spoorwegen 175 jaar om 15.00 uur geopend.

Foto,s van de Opbouw

Dia presentatie.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.