CSC_6864Vanmorgen 23 maart 2016 opperde Ronnie Schwitters, op Facebook het volgende.

Beste mensen,
ik wil jullie hierbij uitnodigen om ons samen te verenigen,
ongeacht geloof afkomst of kleur, om samen vanavond ons te verzamelen om 20.00 uur bij de rotonde op het Eemplein.
Om ons medeleven te betuigen voor alle slachtoffers van terrorisme, waar ook ter wereld!
Laten we ons verenigen, als mens!
Dus vanavond verzamelen om 20.00 uur bij de rotonde op het Eemplein in Amersfoort.

Wel dat heeft hij geweten. De “topic”die hij had aangemaakt werd stevig voorzien van voorstanders,maar ook van “leden”die nut en noodzaak in verband met de Passion,  niet zagen zitten. Geopperd werd om een dergelijke herdenking te houden, tijdens de Passion, zouden in gedachten blijven afhankelijk van de opkomst heden.

DSC_6678En wat hebben we dan weer een uniek Soesterkwartier, want de planning van Ronnie bleef staan en een bekende bloemenzaak op de Noordewierweg sloot zich bij de actie aan.  Inmiddels was bekend geworden dat Burgemeester Bolsius om 17.00 uur, een herdenking’s ceremonieel zou houden voor het Stadhuis. (waarvan afzonderlijk verslag).

Uit geheel onverwachte hoek kwam ook de mededeling dat Motorclub Satudarah zich zou aansluiten bij de herdenking  op de Rotonde. Door hen was een bijzonder fraai bloemstuk besteld.

DSC_6674Net na 20.00 verzamelden zich een aantal Soesterkwartierders voor de deuren van het NH hotel en op de trappen er voor werden kaarsjes aangestoken. Hier en daar voorzichtig een bosje bloemen. Geen brullende motoren van de Motorclub, maar een groep die wandelend met een bloemstuk zich voegden bij het gezelschap.

Ronnie hield een korte toespraak, hetgeen inhield dat het absolute zinloze geweld nu maar eens moest ophouden. een eerbetoon aan de slachtoffers van het terroristische geweld de laatste maanden.

Onder toezicht van “handhaving” werden hierna de kaarsen en bloemen, alsmede het grote bloemstuk in de berm van de Rotonde gelegd. Tussen de opkomende lente viooltjes een mooi gebaar.

DSC_6689Een der clubleden hield ook een kleine voordracht. “Laten we respect hebben voor elkaar, ongeacht geloof kleur of herkomst.”

Even werd het stil op de Rotonde.

De linten van het bloemstuk, gedrapeerd op het gras, vermeldend de tekst.

Satadurah MC

Amersfoort

Against Terroisme

DSC_6670Met veel RESPECT werd er 1 minuut stilte gehouden.

Ook Soesterkwartier.

Verslag en foto impressie Karel van Rooy.