hallow (61)30 oktober 2015 in en rond de Speeltuin Rivierenwijk is iets goed mis. In het spaarzame licht van de straatverlichting verschijnen uit het donker steeds meer “duistere”verschijningen.

Rond de klok van 18.30 wordt het eigenlijk zeer spookachtig zowel buiten als binnen in de Speeltuin.

De muziek, gedraaid door Marnix Top Sound Halloween Drive Inn, heeft zich aangepast.hallow (46) De beat wijzigt zich in onheilspellende geluiden en een voor een komen er “creaties”binnen van  heksen, trollen, mummie’s , dracula’s, geraamten en filmfiguratie’s . Kinderen waarvan je in eerste instantie denkt dat de GG & GD moet komen, gezien het bebloede verband rond hun hoofdjes, of dat rode spul wat langs hun gezichtjes loopt.

hallow (56)Degene die de hechtingen overal heeft geplaatst heeft duidelijk haast gehad, gezien de grote steken waarmee de hoofdjes op hun plaats blijven zitten. Van enige  herkenning wie wie is, kan geen sprake meer zijn. Zelfs ouders zitten vertwijfeld aan de zijkant te zoeken waar en wie hun kroost is.

Het is dan ook HALLOWEEN en de aanwezige jeugd is zeer bloeddorstig uitgedost. Ware kunstplaatjes zitten er bij. De mummie struikelt af en toe over zijn  lappen, maar dat mag de ” enge “pret niet drukken.

hallow (181)Uit alle macht probeert men elkaar “angst”aan te jagen, of beweegt door het pand als een ervaren “zombie”. Het was dan ook een gezellige samenzijn van “duistere” verschijningen. En zowaar was er ook nog een beoordeling van de meeste “enge” verschijning.  hallow (123)Bij de “Heren”spoken was het een verschijning met heel veel verband rond zijn hoofd, waardoor niet duidelijk was wie er nu de prijs kreeg. Bij de “dames” waren de tweeling Jada en Jaella een prijs knaller.

hallow (126)Nog meer verf in potjes om thuis nog eens wat leuks te kleuren.

Tegen 20.00 is er voor deze groep “wezens” een andere plek bedacht. De ouders namen, al dan niet hun eigen “creatie”weer mee naar huis. Dat wordt nog even schrobben en poetsen om er weer een toonbaar geheel van te maken.

Na deze metamorfose is het de beurt aan de grote spookachtige.  Zij het met een minder aantal en ook met wat mindere aankleding, zien sommige er heksen er ook verschrikkelijk uit.  Nadat Marnix de muziek wederom voor deze doelgroep had aangepast, dreunde iedereen er vrolijk op los. Mede door het lichtspel van de lasers  en de rookmachine werd een leuke maar edoch ” duistere”sfeer gemaakt.

hallow (151)Het was een leuke Halloween en na het goed “spoken” en geesten plagen, maar was ook de tweede helft van deze avond al weer snel voorbij.

Met dank aan de “Spookachtige”organisatie van de Speeltuin Rivierenwijk.

11 november mag er ook nog even wat spookachtig gedaan worden bij de Sint Maarten tocht.

Verslag en foto’s  Karel van Rooy.

hallow (84)Fotoreportage klik hier.