2015_BrunoCarneiro_TempoAlta_05webSpectaculair vuurcircus, mysterieus maskertheater, surrealistische dans dwars door de stad en innemend jong circustalent. De zesde editie van internationaal street arts festival Spoffin staat weer voor de deur. Jong en oud kan van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus genieten van professioneel circustheater, dans, straatspektakel en theater uit heel Europa. Voor het eerst heeft Spoffin een grote openingsvoorstelling: met benzine overgoten vuurcircus van de Burnt Out Punks uit Zweden.
(19-08-2015)
> Lees verder

Lees het Spoffin 2015 festivalmagazine!

Het festivalmagazine van Spoffin 2015 zit als bijlage bij DeStadAmersfoort.nl van woensdag 19 augustus. Het magazine bevat interviews met 10 groepen en artiesten uit binnen- en buitenland, zoals de Burnt Out Punks, Joan Catalá, Mr. Pejo’s Wandering Dolls, BANDART Productions, Arch8, Teater Fusentast, Cink Cink Cirk en Koeterwaals. Verder vind je in het magazine informatie over alle andere voorstellingen, praktische informatie en het blokkenschema waarmee je je eigen route kunt uitstippelen tijdens deze zesde editie van Spoffin van 28 tot en met 30 augustus.
(19-08-2015)
> Lees verder

Spoffin internationale springplank voor buitentheater

Benieuwd wat de jongste generatie professionele circusartiesten in Europa maakt? En hoe anarchistisch de openingsvoorstelling van de Burnt Out Punks is, die met veel liefde en een buslading explosieven de openbare ruimte terug eisen voor kunst en cultuur? Spoffin, het internationale festival voor professioneel straat- en locatietheater, biedt ook dit jaar een programma dat interessant is voor zowel een breed publiek als voor programmeurs van andere Nederlandse en Europese festivals die Spoffin jaarlijks bezoeken. Deze zesde editie van Spoffin in Amersfoort, van 28 tot en met 30 augustus, telt 106 voorstellingen van 30 groepen uit 15 verschillende landen, waaronder 11 Nederlandse premières.
(19-08-2015)
> Lees verder

Buitentheater kent geen grenzen

2015_amersfoortsjeugorkest_01Waarom en hoe stimuleren en ondersteunen overheidsinstanties het reizen van nationale buitentheater gezelschappen? Festivalorganisatoren uit heel Europa gaan hierover op zaterdag 29 augustus tijdens internationaal street arts festival Spoffin in gesprek met overheidsinstanties uit onder meer Catalonië, Frankrijk, Engeland en Nederland. Theatermakers, circusartiesten en professionele straattheater groepen in Europa treden net zo vaak op in het buitenland als in eigen land. Een groot deel van de gezelschappen speelt zelfs vaker in het buitenland dan in het land van herkomst. (17-08-2015)
> Lees verder

Spoffin-workshops bij Scholen in de Kunst

Scholen in de Kunst en het internationale street arts festival Spoffin, dat zich van 28 tot en met 30 augustus in de binnenstad van Amersfoort afspeelt, gaan dit jaar voor het eerst samenwerken. Tijdens het festival treden tientallen artiesten uit binnen- en buitenland op. Spoffin en Scholen in de Kunst hebben twee groepen, Cink Cink Cirk uit Tsjechië en BANDART Productions uit Hongarije, bereid gevonden vlak vóór het festival een speciale workshop te geven. (02-08-2015)
> Lees verder

Expositie vijf jaar Spoffin in stationstraverse

De Amersfoortse wethouder van cultuur, Bertien Houwing, heeft zaterdag 1 augustus de fototentoonstelling Vijf jaar Spoffin in de stationstraverse van Amersfoort CS geopend. De feestelijke handeling werd gepresenteerd door het improvisatieduo Effe Twee Mannetjes in hun Spoffin-paarse maatpakken. Wethouder Houwing kreeg eerst een motorzaag aangeboden om het openingslint mee door te zagen. Toen dat niet lukte knipt ze het vervolgens daadwerkelijk door met een nagelschaartje. (01-08-2015)
> Lees verder

2015_BrunoCarneiro_TempoAlta_08webExplosief vuurcircus opent Spoffin 2015

Eindelijk heeft hij het voor elkaar: Burnt Out Punks komt naar Amersfoort. Dit met benzine overgoten vuurcircus stond al geruime tijd op het verlanglijstje van Spoffin’s artistiek leider Alfred Konijnenbelt. De Zweedse groep verzorgt de openingsvoorstelling van Spoffin 2015 op vrijdagavond 28 augustus op de Hof. (23-06-2015)
> Lees verder

Spoffin krijgt Europees kwaliteitslabel

Internationaal street arts festival Spoffin in Amersfoort is één van de eerste Europese festivals die het nieuwe EFFE Label hebben gekregen. EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) is een internationaal platform dat de meest toonaangevende festivals en festivalpubliek met elkaar verbindt. Spoffin-directeur Alfred Konijnenbelt ziet het Europese label als een erkenning voor de artistieke en internationale koers die het festival vaart.
(03-06-2015)
> Lees verder

Spoffin OFF: rennende dansers en piepjonge circusartiesten

Festival Spoffin heeft uit zo’n tweehonderd aanmeldingen uit bijna dertig verschillende landen twintig groepen en artiesten geselecteerd voor het OFF programma, onderdeel van het internationale street arts festival dat het laatste weekeinde van augustus in en rond de binnenstad van Amersfoort plaatsvindt. ‘Spoffin wordt steeds bekender, ook buiten Europa,’ zegt Alfred Konijnenbelt, artistiek leider van het festival. Spoffin werkt dit jaar voor het eerst samen met Scholen in de Kunst. ‘We kunnen voorafgaand aan Spoffin de dansstudio aan het Eemplein gebruiken voor het residentieproject, dat ook onderdeel is van Spoffin OFF.’ (23-04-2015)
> Lees verder 

 

Bron. Spoffin website

kvr