aa10Birkhoven Zorggoed, zaterdag 16 mei. In eerste instantie , na de spectaculaire Dauwtrap ochtend van Hemelvaartsdag  , nu op het verkeerde been gezet. Niet dat dit aan de Dauwtrappen lag, maar meer aan de aankondiging van het Duo De Bolero’s.

Als eerste vraag je, jezelf af, wat in “Hemelsnaam”een belangrijke medewerkster radiologie van het UMC komt doen in Birkhoven Zorggoed. Dit te samen met de directeur van “Musi-Trade, Entertainment bureau uit Baarn.  Gedachten wellen op. Mogelijk een Tv opname voor een nieuwe medische serie in Birkhoven Zorggoed. Of alle bewoners kunnen een quiz doen en een gratis “body scan”winnen en dan samen met een bekende Nederlander op de foto.  Te maken hebben we met Karin Pels ( Zangeres ) en Frank ( Frenk) Muyser. Die samen het Duo vormen De Bolero’s .

_DSC0835De beperkte geluidsinstallatie en een gitaar verraden dat er een muziek duo aan het werk gaat. En dat is dan wat al  te simpel gezegd. Een Duo met een zeer uitgebreid repertoire  en niet te vergeten roemruchte geschiedenis.

Voor aanvang voor hun optreden, was er kort gelegenheid wat gegevens uit te wisselen. Frank (uit te spreken als Frenk) noemde het feit dat hij niet alleen een succesvol Theater Entertainment bedrijf heeft in Baarn, maar zelf ook uit de vroeger bekende Muziekgroep ‘les Baroques afkomstig was. Karin Pels in het dagelijks leven een “doorlichtende”functie in het UMC, was als geruime tijd de “lead”zangeres van het duo. Ook zij trad in een andere setting op met de “Oppeppers.

_DSC0815Karin, die best wel een mooie maar ook levens omvattende baan heeft, gaf dan ook aan dat het muziek maken samen met Frank haar steeds weer nieuwe energie gaf. En die vrolijkheid met brokken energie wilde ze overbrengen op het publiek.

Frank: “Ik zie dit als een prachtige hobby en een uiting om de oude muziek levendig te houden.”

Een lange lijst met muzieknummers werd overhandigd . Hierop 72 nummers van alle bekende Nederlandse en Engelstalige zangers/zangeressen. Koos Alberts, Andre Hazes, Niko Haak noem maar op, maar ook de Beatles , Elvis Presley of de Carpenters. De jaren  60/70/80 herleefden.

_DSC0871Rond 14.30 werd na een inleidend welkom de muziek sessie van het Duo De Bolero’s geopend met een nummer van Willeke Alberti en een nummer van Koos Alberts, “Zijn het je ogen”.

Een zaal gevuld met zo,n 60 toehoorders, kreeg een ruim aanbod van Nederlandstalige muziek voorgeschoteld. En langzaam werd ook het tempo in de muziek wat opgevoerd naar de wat meer temperamentvolle nummers, zoals Costa Del Sol. Maar ook de duiven op de Dam werden niet vergeten, of het paard van Leen Jongenwaard op 2e Pinksterdag. Het kwam allemaal voorbij en hulde voor de veelheid van muziek keuzes.

Daarbij gezegd dat beiden muzikanten er een ware publiekshow van maakten. En het enthousiasme van zowel Karin als Frank werd overgebracht naar het, van huis uit wat stillere publiek.

_DSC0839Zo ondervond een klein meisje in de zaal, dat zij ineens haar naam gewijzigd zag in Sophietje en uiteraard het gelijknamige zangstuk  van Johnny  Lion werd gezongen. De verjaardag van een nog vroeg bejaarde man werd natuurlijk niet vergeten en het Lang zal ze leven vulde dan ook de hele zaal.

De korte ingelaste pauze werd dan ook gebruikt voor de nodige felicitaties, gebak en een drankje te nuttigen.

Het Duo De Bolero’s vervolgde hierna op volle snelheid hun repertoire .

_DSC0907Karin en Frank een ware opwelling van vrolijkheid en muziek op zomaar een zaterdagmiddag in Birkhoven Zorggoed.  Tot een volgende keer.

 

Verslag en foto’s Karel

Foto reportage.