Amersfoort 15 juli.

CSC_4234Ondanks de vele vrijwilligers die het mogelijk maken om de Speeltuin aan de Noordewierweg draaiende te houden, zat er een klein klepje in de weg. De voorgaande maand juni kenmerkte zich dan ook door enkele niet uitgevoerde programma onderdelen van de Speeltuin. Het klepje lag dwars.

De algehele oorzaak zat in hem in het feit dat Mani van de Speeltuin Soesterkwartier het bedoelde klepje niet meer in de hand had.

Mani op 5 juli nog door Burgemeester Bolsius gedecoreerd met de Lenaert Nicasiusspeld van de gemeente Amersfoort, had een mankement aan zijn hart. Een van de kleppen deed niet meer wat het zou moeten doen.

Dit was al een paar weken bekend en het wachten was op de operatie en dan specifiek op welke wijze men het genoemde klepje wilde verwijderen. Een open hartoperatie via de borst was geen optie. En  onder je schouderblad door was een andere  mogelijkheid. Uiteindelijk is gekozen om een vervangende klep via de lies te plaatsen.

slide_28 juli was het dan zover en Mani is voorzien van een nieuwe hartklep.

En hoe snel kunnen de dingen gaan. 14 juli was een tamelijk “herboren” Mani weer thuis. En niet achter de geraniums of rustig aan doen. Woensdag 15 juli werd het volledige programma van de Speeltuin weer geactiveerd en op de avond waren er ruim 200 kwartierders bij de wekelijke Bingo. En het zal U niet verbazen op zijn vaste stek, links onder het podium zat Mani zijn werk te doen, zoals gewoonlijk.

Verslag Karel van Rooy.