manieWe hebben het allemaal wel eens, wachten en wachten op die ene prijs die “iets”gaat veranderen.

Je hoopt en hoopt dat jou naam “eens”uit het kokertje komt om in de prijzen te vallen.

Wel in Speeltuin Soesterweg is het wonder uitgekomen.

Op woensdagavond 25 november  werd het bestuur van de Speeltuinvereniging totaal overrompeld met een simpele uitnodiging voor een etentje.

Van  Karel van Rooy.

________________________________________________________________________________

klooster-3Er kwam een vreemde uitnodiging in huize Ter Wal. Manie, voorzitter van de Speeltuin Vereniging Soesterkwartier, kreeg de vraag of hij en een  mede-bestuurslid  op woensdag 25 november 2015 zich maar even wilde meldden bij het  Leer Hotel Klooster aan de Daam Fockemalaan, voor een etentje. De uitnodigende instantie was,  het Katholiek Jeugdwerk Soesterkwartier, hetgeen niet gelijk alarmbellen liet rinkelen. Immers er wordt wel meer een beroep op de Speeltuin gedaan.

Het Jeugdwerk wilde wel eens overleggen met de Speeltuin Vereniging over het wel en wee van de club.

Dus Manie, belangstellend naar wat men nu van de Speeltuin wilde, aanvaarde de uitnodiging en toog geheel in stijl met een mede bestuurslid ( en dochter) naar het Leer Hotel.

manie 2Na de normale plichtplegingen en het voorafje met het diner, werd even een excuus gemaakt.  Maar even later kwamen er allemaal muziek Pieten al spelend binnen en ja hoor ook Sinterklaas , rechtstreeks naar hun tafel. Na het zingen van een speciaal geschreven lied  over de Speeltuin . Op de melodie van “daar ginds komt de Stoomboot, werd een geheel andere tekst gezongen.   ( tekst is bijgevoegd ).

Sinterklaas wilde een cadeau geven. Maar dat bleek nog in de auto te liggen bij het paard van Sinterklaas, dus de Pieten gingen er weer vandoor.manie 4

Bij terugkomst werd een grote koffer mee gesleept. Het voorafje  kreeg vanaf hier een heel andere dementie. Er werd een soort schatkist/koffer op tafel gezet met het verzoek deze te openen. De door Manie geopende koffer, bevatte een grootte schat aan  munten. Alhoewel de munten bij nader onderzoek van chocolade waren, begreep Manie Ter Wal er geen sikkepit van..

Een onderliggend certificaat bracht uitkomt.

prijs speeltuinHet certificaat  uitstralende  stuk, deed Manie, na het lezen van het eerste woord al verstommen. Bij de opdracht om het luid voor te lezen, werd het angstig stil in het Leer Hotel. Vertwijfeld kijkend naar Anita hoe het nu verder moest.

Nadat de hartslagen weer enigszins regelmatig waren, meldde Manie dat de Speeltuin Soesterkwartier zojuist een cheque  van  € 10.000.—had ontvangen.

Het hoe en waarom zou nog worden uitgelegd als iedereen weer tot rust was gekomen.

Het gevoel van euforie was dan ook groots aanwezig en tja het Diner ging ook door.

Manie hierover.”Ik kon geen hap meer door mijn keel krijgen, zo overweldigend was de uitreiking van de cheque, totaal niet te bevatten op dat  moment “.

Maar het was nog net gedaan. Na het nuttigen van het dessert werd nog wat nagesproken over het feit dat de Speeltuin Soesterkwartier het afgelopen jaar zijn 90 jarige bestaan had gevierd.

Nu dat kon uiteraard in geuren en kleuren verteld worden.

mani 3Het klapstuk moest dan ook nog komen in de vorm van een kleine mededeling dat het Diner met het nuttigen van het toetje afgelopen was, maar er bij een jubilerende  Vereniging ook nog een toetje uit naam van het Katholieke Jeugd Werk Soesterkwartier was.

De muziek zweeg, gasten aan tafels werden verzocht even stil te zijn en Manie moest er maar even bij gaan staan.

Het verzoek was om de tekst van een groot stuk papier voor te lezen.

Wederom, kwam Manie  in eerste instantie niet verder dan de tweede regel. Uiteindelijk  heeft hij de tekst voorgelezen.

Aan de Speeltuin Soesterkwartier, gevestigd aan de Noordewierweg 272 te Amersfoort wordt ( onder voorbehoud )  een bedrag toegekend van nogmaals

€ 40.000.00 voor de jaren 2017-2020. Te besteden aan speeltoestellen en de veiligheid van de speeltuin Soesterkwartier. ( Dit afhankelijk van de ontwikkelingen bij het Katholieke Jeugdwerk Soesterkwartier.)

Samengevat werd een bedrag van € 50.000.00 toegezegd.

Een daverend applaus volgde van de andere gasten en een toost op deze gebeurtenis was dan ook geheel op zijn plaats.

CSC_4158Manie over het ter beschikking gestelde bedrag. “ dit ging mijn droom ver voorbij. Je hoopt altijd dat er ergens wat geld beschikbaar komt om je speeltoestellen te verbeteren. Nu is dit in een klap voor jaren gewaarborgd. Te beginnen in 2016 met de vervanging van de tokkelbaan. De jaren erna, zullen andere toestellen er bij komen,  of worden vervangen.”

Speeltuin Soesterkwartier van harte gefeliciteerd met deze fantastische bijdrage.

Tekst Lied:

Zie ginds staat een speeltuin in t’ Soesterkwartier

Daar maken de kinderen heel veel plezier

De wip wap, de schommel een glijbaan en meer

De glimlach van alle kindere’n, verblijdt ons steeds weer

Al 90 jaren geleden gestart

Toen was heel de wijk nog haast leeg, grauw en zwart

De wijk groeide op en de speeltuin groeit mee

Nog 10 jaar, dan is de eeuw rond, een feestje Hoezeeeee.

Behalve het spelen is dit ook een plek

waar heel veel te doen is, echt niets is te gek

De Bingo, het dansen,het darten, muziek, dit maakt jullie mooie speeltuin zo mooi en uniek

Een steuntj’e in de rug, nou dat hebben we hier

Van het  t’ Katholieke Jeugdwerk  van ’t Soesterkwartier

Om voor alle kinderen iets extra’s  te doen

De groeten van Zwarte Piet en Sinterkapoen.

 

Karel van Rooy.

Redactie Wijkwebsite Soesterkwartier