vsk (4)Deze week, organiseert de Speeltuin Soesterkwartier een groot aantal activiteiten voor de kids uit het Sk. Zo was daar maandag de spelmiddag met allerlei “te doen”dingen, vandaag dinsdag 16 augustus, moest de trukendoos open.

De 10 vrijwilligers van maandag, hadden ( op een paar na ) vrijaf en het clubgebouw was/ werd ingericht als bioscoopzaal.  Op het podium onmiskenbaar attributen waarneembaar die behoren tot een goochelaar.

vsk (18)En rond de klok van 14.00 uur konden alle aanwezige kinderen plaats nemen in de Loge, stalles, of Parterre van het clubgebouw, hetgeen een redelijk gevulde zaal opleverde.

Paul de de “Goochelaar” begon voortvarend met grote dobbelstenen en gekleurde balletjes, die ineens van plek verwisselden. vsk (40)Of de toverstok met gekleurde ballen, die op Miraculeuze wijze zich lieten inkorten of verlengen.

vsk (71)De kinderen in het publiek zaten voor het merendeel zeer aandachtig en geconcentreerd de bewegingen van de ” Magiër” te volgen en hier en daar werd gegokt, hoe de truc zou moeten werken. Niet getreurd, diverse kinderen mochten op het podium de assistent zijn en een van de toverstokken ter hand nemen. Om met een voortvarende toverspreuk weer een zooi ballen te laten verdwijnen.

vsk (63)Gevaarlijker werd het toen een der kinderen een kaart moest nemen en onthouden ( ruiten 2 ), deze terug moest doen in het kaartspel, waarna een levensgroot pistool werd gepakt. De jongen moest op het spelkaarten schieten en zoals dat gebruikelijk is, schoot hij wel raak, maar brak er steeds wat anders af in het decor. Uiteindelijk kwam de er een kaart aan de tafel te hangen ( ruiten 3), dus bijna goed. Maar je bent goochelaar, dus in “no time” werd de ruiten 3 veranderd in de 2.

vsk (88)Na nog een paar trukendoos werden gekleurde ballen in een pet gedaan die op het hoofd van Paul werd gezet. De kleine assistent mocht hierna met een zeer grote toverstok op het hoofd van Paul slaan. U raad het al, geen ballen meer maar een opgevouwen doek met de tekst “The End”. vsk (138)

Maar een toegift zat er nog in en uit het toverdoosje werden constant  andere gekleurde doosjes gehaald, terwijl toch was laten zien dat er niets in zat.

vsk (98)Voor de kinderen een leuke en afwisselende middag. Morgen begint er om 13.30 uur een kinderbingo met leuke prijzen voor de winnaars.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.