Soesterkwartier 28 augustus 2017. Een primeur voor de speeltuin, de start van een “dance”groep in Hip Hop stijl.

Anita ter Wal, meende dat er nog wel wat ruimte was, om de allerkleinste een activiteit aan te bieden. Zo ontstond het plan om voor de leeftijdsgroep 4-8 jarigen danslessen te organiseren. De motoriek zal nog niet overal hetzelfde zijn, maar ach het moet gewoon leuk zijn, was haar mening.

Wel een belangrijk gegeven voor kinderen in die leeftijd, om “samen” te werken aan het dansen.

Zo kon het vandaag 28 augustus gebeuren, dat er voorzichtig enkele kleine peuters naar “dansles” kwamen om 18.30.  De docente, in dit geval een vrolijke juf van de dans academie Amsterdam, genaamd  Chiara Hasper, had er zin in.

De 5 jeugdige “dansers” begonnen in ieder geval onbevreesd met de warming-Up. En op de maat van de Hip Hop stijl werden er een groot aantal minuten besteed aan de spieren.dit door een spelelement toe te voegen.Zo blijft het natuurlijk ook interessant voor ze.

 

Maar dan is daar dan toch ook het moment dat er gemeenschappelijk de benodigde passen worden ingestudeerd. Een enkeling worstelend met het neer zetten van zijn voeten in omgekeerde richting en een ander die met de uitvoering van het Zwanenmeer van Tsjaikovski bezig was. Het talent was nu al zichtbaar.

Maar na een klein halfuurtje “studeren”zaten de passen er toch in. Het eerste resultaat op muziek kon worden uitgevoerd.

 

Naar verluid, zijn er nu al plannen, om in een verder stadium een wedstrijd circuit te creëren.

Er bestaat momenteel nog geen wachtlijst, dus volgende week maandag om 18.30 kan Uw eigen danser, of danseres, die tussen de 4 en 8 jaar is, nog lekker mee doen.

Verslag en foto impressie; Karel van Rooy,