CSC_200Speeltuin Rivierenwijk, was even het centrum van een “setting”van Kermit de Kikker en aanverwante  creaties. Het was een gezellige boel tijdens de Sokken-poppen figuren maken op 27 juli.

Om 11.00 uur verzamelden zich 10 tallen kinderen bij het clubgebouw van Speeltuin Rivierenwijk.

DSC_1943 Binnen was Kath Duin van het Mamma-café al druk doende de tafels in te richten voor het maken van de poppen. Materiaal zoals stofjes, watten, glitters, DSC_2090kralen,oogjes, lijm, stopnaalden enz enz. werden uitgestald. Koffie/thee koek en limonade stonden al klaar.

DSC_2004Enthousiast namen de jonge crea bea’s plaats en na wat afbeeldingen van geprepareerde sokken te hebben bekeken, ging men aan de slag. Sokken werden geacht meegebracht te zijn, zodat een vader al snel op blote voeten bij zat.

Namen van creaties werden al  snel genoemd. Bij de jongens was een bepaalde “Ninja”zwaardvechter favoriet en bij de dames, werden diverse filmsterren als gangbare ontwerpen bedacht. DSC_2005

CSC_2126In ieder geval werd het een leuke ochtend, waarbij de meeste vreemde creaties op sokken werden uitgebeeld. Menig vader en moeder verleende hand en spandiensten bij het maken van de poppen.

CSC_2145En als alles klaar is, doe je natuurlijk je nieuwe creaties om je hand en worden denkbeeldige stemmetjes van evenzo denkbeeldige personen hoorbaar.

Morgen 28 juli is er om 11.00 uur een poppentheater, tot 12.00 uur.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.