Afbeelding 2 SROOp maandag 9 september start het SoesterSportKwartier weer.

De Buurtsportcoach van SRO en een zestal studenten van MBO Amersfoort zijn dan wekelijks weer op 3 speellocaties en veldjes in de wijk Soesterkwartier te vinden met sporttassen boordevol sport & spel materiaal.

Voetbal, basketbal, Om de tafel, trefbal, hockey, slagbal… het is allemaal mogelijk.

Direct uit school kunnen de kinderen vanaf 15.30 uur naar het Anjerplein, het schoolplein aan de Maasstraat of het Cruijff Court aan de Dollardstraat komen . De activiteit duurt tot 16.45 uur.

De activiteiten zijn voor alle kinderen van de groepen 5tot en met 8.

Daarnaast wordt er één keer in de zes weken een grotere sportactiviteit of een toernooi in de wijk neergezet gaan worden. Dus houdt flyers en krant goed in de gaten. Of kijk op www.sro.nl

Buurtsportcoaches zijn professionele sportmedewerkers in dienst bij SRO, die in opdracht van de gemeente Amersfoort allerlei sportactiviteiten organiseren in de verschillende wijken. Dit doen zij zo veel mogelijk in samenwerking met wijkbewoners, scholen en sportverenigingen, met als belangrijkste doel zoveel mogelijk inwoners die nog niet aan sport doen, tóch in beweging te krijgen. Met behulp van gemeentelijke subsidie kunnen de buurtsportcoaches hun werk doen in Amersfoort.