xxxxxHet is bijna voorbij. De laatste festiviteiten zijn van start gegaan. Maandag weer naar school.

Maar eerst was er dit:

In samenwerking met Welzin / SRO en de Speeltuin SK werd er nog een keer alles uit de kast gehaald voor de slotmanifestatie op vrijdag 21 augustus.

Verrassend / geanimeerd/ sportief en druk is ongeveer de omschrijving van deze dag. Om 11.00 uur de aanvang met een zeer druk programma.

einde vak (4)Lopende naar de ingang van de Speeltuin komt er een geur van gebakken “lekkers” je te gemoed . De oorzaak is snel gevonden. Naast de ingang is een naar Olympische parabool schotel  geplaatst. Daar waar de Griekse Godin Hestia ( waar kennen we die ook al weer van) normaliter de vlam aan de Olympische fakkel verbindt, was dit nu even anders geregeld. In de kern van de parabool was een stang  gemonteerd met daarop een horizontaal vlak. einde vak (9)Een koekenpan er bovenop en zie daar een energiebewuste, duurzame versie van gratis bakken en braden is een feit. Aangetrokken door de welriekende geuren eens een blik gewaagd aan de neergezette kraam waar de jeugd zich verdrong. Een aankondiging aan het hek van wat de pot schafte deed menigeen de wenkbrauwen fronsen.

einde vak (2)Op het menu stonden gebakken sprinkhanen en meelwormen. Het nieuwe moderne voedzame eten. Of men maakte een keuze uit een samengestelde lolly van kakkerlak. Voor elk wat wils dus. Daar waar de volwassene met enige bedenkingen dan wel met een uitvlucht de omstreden bakplaats verliet, deed de jeugd zich toch tegoed aan al dat knapperige voedsel.  Voorwaar een pluim voor hen.

Vlechten

einde vak (47)Naast de ingang van het clubhuis gaf een metershoog aanplakpapier aan, wat er te doen was en hoe laat. Te beginnen met het haarvlechten voor langharige. Immers kort haar kun je niet vlechten. Een jongen dame diende als eerste haar blonde lokken aan. Het gezicht wat in een verbeten stand omdat aan meerdere zijde van haar hoofd haar, haar in elkaar werd geknoopt. Het nam geruime tijd in beslag voordat duidelijk werd dat de “dreadlocks” waren voorzien van de benodigde strikjes en het geheel  als nieuwe outfit werd gepresenteerd.  Ook de ons bekende Ashia ging er eens goed voor zitten. Zo werd het gedurende dag steeds vrolijker in de Speeltuin met al die “gevlochten”meiden.

Natuurlijk is de makkelijkste methode nog steeds de stofzuiger. Doe een elastiekje om de monding van de pijp?slang. Zuig alle haren naar binnen en schuif het elastiekje over het haar. Klaar.

Springkussens:

Na de dag van gisteren met 4 springkussens, werd het nu een bescheiden 2 stuks. Hetgeen niet wegnam dat er driftig werd gesprongen. Het plaatselijke toezicht had het er behoorlijk druk mee om alle huppers in goede banen te leiden.

Workshop Dance:

einde vak (240)Het blijft toch altijd een enorme trekpleister bij de jeugd om mee te doen met een workshop Dance. In dit geval  niet de dansmariekes van de fanfare maar meer in de categorie “Zumba” Er werd stevig gerepeteerd voor de voorstelling die later die middag gegeven zou worden. Zo,n 20 hiphoppers deden wisselend mee. Zo gaande weg werden er een aantal dansuitvoeringen ingestudeerd .einde vak (183) En zeker opvallend is het hoge dans niveau van sommige kinderen. Je zo mee kunnen doen met Holland Got’s  Talent. In dat kader is het toch wel jammer dat dit niet doorging op de Zomerbraderie dit jaar.

Beauty’s:

einde vak (149)“ Glitter en Glamour” je zegt het maar en het komt voor elkaar. Op twee plaatsen konden de kinderen ( en volwassenen) zich laten verfraaien met (plak) tattoos . Op menig been en arm verschenen vlinders/ bloemen of andere vrolijke figuren. Het geheel bedekt met fel gekleurde glitters. Ook de nek scheen een favoriete plek te zijn voor een dergelijk plaatje. De andere locatie was gevuld met een veelvoud van nagellak flesjes en andere soorten verf die de dames dagelijks gebruiken. De meisjes toonden allen veel belangstelling voor deze beide locaties. Alhoewel er toch ook een mannelijke versie tussendoor werd voorzien van wat versieringen.

Workschop Djembe:

Nu lag het in de bedoeling dat er ook een Djembe les gegeven zou worden. U weet wel het ritmisch slaan op een omgekeerde grote ronde koker, bespannen met het vel van een koe.  Echter wat er ook allemaal langs kwam, geen Djembe’s . Een minpuntje van de betrokken muzikant uit de eigen wijk . Er was toch duidelijk afgesproken en veel kinderen waren vol verwachting voor dit onderdeel.

Maar Welzin en SRO bundelde ook hier de krachten en snel werd een voetbaltoernooi ingezet als nieuw tijdverdrijf. Later die middag zou KVVA dat nog eens overdoen.

Spelbus SRO:

DSC_6742Waar zouden we zijn zonder al die spullen van de dienst SRO. De grote vrachtwagen bracht weer allerlei  materiaal voor de kinderen om mee te spelen.

Inwendige maagjes:

Die werden niet vergeten. Om de benodigde calorieën die verbruikt waren weer aan te vullen zorgde de Speeltuin Sk voor de aanvulling hiervan. Diverse broodjes vonden hun weg weer naar de lege magen. De pakjes drinken konden niet genoeg worden uitgereikt, het was immers een fraaie warme dag met veel zon.

Speeltuin:

einde vak (95)Niet alleen de georganiseerde activiteiten werden druk bezocht. Ook de speeltoestellen in de speeltuin waren allemaal bezet.

Opmerkelijk:

Toch wel jammer dat  je toezicht moet gaan houden bij het toiletbezoek. Een van de deelnemertjes vond het nodig om de aanwezige toiletrollen alvast uit te wassen. De jongen in dit geval  vond het nodig om alle rollen maar alvast in “pot”te doen.  Zich niet realiserend dat je a; dan geen wc papier meer hebt en b: een verstopping van het riool de Speeltuin op flinke kosten had gejaagd.

Ouders:

Zoals de gehele vakantie door zijn de ouders ook flink vertegenwoordigd. Een goede gedachte om mee te helpen met het houden van een beetje toezicht op de kroost. Immers deze dag werd maar liefst door ruim 90 kinderen bezocht. En enkele moeders zijn dan ook bereid zich uit te leven op een luchtkussen, dan wel zich ritmisch te bewegen op de voorstelling van de Zumba dansers.

Finale:

einde vak (283)Aan alles komt een eind. Zo ook deze vakantieperiode. De finale wordt ingezet. Het publiek stroomt toe op het grote veld. De  “SK Zumba”danseressen staan klaar. De muziek wordt gestart. De ingestudeerde dansjes/pasje en bewegingen worden uitgevoerd. Het publiek vindt het prachtig en applaudisseert langdurig mee. Er volgt een toegift, waarin de denkbeeldige winnares van deze talentenjacht nog een demonstratie geeft van haar kunnen.

einde vak (262)Een dame uit het publiek heeft het niet meer en laat zien dat ook zij nog los in de heupen is.

Deinend en  heupwiegend op de maat van de muziek is dit het einde van de sport en spelweken in het Soesterkwartier. De bellen blazende moeders laten hun zeepbellen dragen door een vleugje wind. Tot volgend jaar.einde vak (312)

Verslag en foto,s Karel van Rooy.

Fotoreportage klik hier.

 

DSC_0861KVVA zou de middag afsluiten met een voetbal toernooi, maar wegens een file in Duitsland werd de afsluiting verzorgd door Petra en Lianne van B.A.S. Het werd hoe dan ook een boeiend spel met veel doelpunten. De teams begonnen met zes mensen per team maar naarmate het dichter richting 16.00u kwam werden de teams qua aantal spelers aangepast. De laatst overgeblevenen speelden 4 tegen 4. Er werd gelachen er werd gescoord, penalty’s en corners genomen en slechts een kleine kort durende blessure door een bal die net even te hard aankwam of een “vergeten” uitgestoken hand. Het waren leuke wedstrijden met een winnend team tot slot. Zij gingen naar huis met een oefen-shute om te leren de bal hoog te houden.

Foto’s Voetballen: Ngie