DSC_3719Vrijdag 19 augustus was alweer de laatste dag van het bouwen van “Hutten”, die soms tot ware kastelen werden gemaakt. De groep vrijwilligers was evenals de groep jongeren uitgebreider dan vorige dagen. Zo’n 78 jongeren deden deze dag mee aan de bouw.

DSC_3733Vanwege de grote hoeveelheid bouwers, was ook het aantal handschoenen en gereedschappen aangepast. Emmers met hamers en spijkers stonden dan ook gereed, en werden uitgedeeld zodra het startsein was gegeven.

Ook het zoeken naar -, en sjouwen met pallets en planken verliep heel vlot.DSC_3768

Overleggen hier en taakverdelingen daar, resultaten werden al snel zichtbaar.

Een huis met tuin, balkon of dakterras, het kwam er snel en goed van pas. Een speeltuin hier, een speelhuis daar het kwam dezelfde dag nog klaar.

DSC_3845Het was weer gezellig, er werd bouwend gespeeld, geen onvertogen woord en geen mens heeft zich verveeld.

Helaas moest er eerder worden gestopt, zodat het hout op tijd in de container kon worden gedropt. De ROVA kwam de bak dan halen zodat de mensen van de speeltuin niet hoefden te balen.

DSC_3992Opgeruimd en net, alles weer op z’n plek gezet. Kleedjes en zeilen keurig gevouwen zodat men volgend jaar opnieuw kan aankleden, alle gebouwen.

DSC_3906Terwijl de jongen lekker sprongen, liep de begeleiding te sjouwen en te vouwen, terwijl anderen poffertjes, popcorn of suikerspin genoten. een mooi einde van de week tot dan toe, zonovergoten!

Met dank aan alle vrijwilligers van Huttenbouw, Speeltuin Rivierenwijk, en anderen die een aandeel in dit geheel leverden.

Verslag en fotoreportage: Nel Groenendijk