aa10Het blijft maar feest in het Soesterkwartier. De Sint en zijn pieten hebben het er maar druk mee in de wijk. Al eerder was de Sint en zijn gevolg in beide speeltuinen geweest voor een kinderfeest. Maar vanavond was er dan een “besloten”intiem partijtje voor de Sint en Pieten in de Speeltuin Soesterkwartier. Gewoon even onder elkaar met bekende kinderen en  de pappa’s en mamma’s .

De zeer bekende huispietenmuziekband  “Coda”met alle toeters en trommels zorgden alvast voor een lekkere Sinterklaas sfeer.

Buiten was het inmiddels heel erg donker en koud. De vraag was dan ook wel of de Sint per Paard of arreslee dan wel een auto zou komen.

Gezien het besloten feestje was vooraf aangekondigd.

  • Donderdagavond 4 december 19.00 uur (zaal open 18.30 uur)
  • Zonder aanmelding helaas geen toegang !

Dus alle bezoekertjes en bezoekers werden bij de ingang even gesjekt op datum, bouwjaar en familieband.

Tja en dat zal je altijd zien natuurlijk. Tegen 19.00 uur was de zaal van de Speeltuin helemaal vol met stuiterende kinderen en hier en daar een angstige pappa. Je weet maar nooit of je toch in die zak moet.

P1030458En dan gebeurt het. Er wordt aan de deur geklopt. Maar ja, niet vooraf aangemeld dus enkele pieten hadden wat moeite door de beveiliging heen te komen. Misschien hadden de potige mannen aan de deur het Sinterklaasjournaal gezien, waarin er een Opa Piet als Hulpsint was aangekleed. Verwarring alom. Maar het kwam toch goed en eenmaal binnen stoven al de kinderen op de Sint af.

Nadat de rust was weergekeerd konden alle kinderen rustig even op de grond zitten. De Hous pieten band van CODA speelde mooie muziek en ook de Sint vond wel dat hij hier en daar een stukje kon meezingen.  Een aantal kinderen lieten even zien wat Zuma dansen was.

Maar wat was dat dan met die Piet die ineens plat op de grond lag. In slaap gevallen of spontaan de zwartepietenziekte gekregen. Ahhh, nadat de Hoofdpiet hem even had toegesproken kwam hij al snel weer op zij  voetjes staan, gelukkig goed afgelopen.

Wel tja dan komt toch het moment waarop de Sint even serieus moet doen. Gaat de zak open of niet. Ja hij ging wel open,  maar dan om wat cadeautjes te pakken. Een voor een mochten de kinderen hun cadeautje op halen bij de Sint.

P1030464Terwijl de muziek pieten nog een rondje verzoeknummer speelden, gingen de eerste kleintjes weer naar huis. Morgen weer naar school en misschien komt de Sint dan nog een keer langs.

Tot volgend jaar Sinterklaas.   Fotoreportage

Redactie; Hazu/ KvR