aa10Zoals eerder vermeld op de Wijkwebsite is de Goed Heiligman er maar druk mee in het Soesterkwartier. Zich net uit het drukke strijdgewoel van de Speeltuin Soesterkwartier geworsteld , moest hij alweer met spoed naar een volgend adres. Nu geen kleine kinderen maar Jeugdige volwassene in wooncomplex Soesterkwartier.

Om een beetje tijd in te halen, was voor de gelegenheid een Brandweerauto ingezet om de Sint te brengen naar Puntenburg.  Ondertussen waren de Schoorsteen Blazers, die eerder speelden in de Speeltuin al druk doende het “jeugdige”volk van Puntenburg te vermaken met hun getoeter. En wat heel erg aandoenlijk was. CSC_2322Er waren ook meisjes en vrouwen Pieten bij, Pieterrin en Pieterres  zeg maar. Van heel klein , die muziek maakte met sambaballen tot heel groot en wat ouder (in de 70 ) die  zo,n schuiftoeter bespeelde. En Pieten houden nu eenmaal van ondeugende dingen doen, dus de scootmobiel in de gang was al snel een bruikbaar vervoermiddel geworden. Of de wagen  waarop de grote trom stond. Daar kon je ook leuk mee rond karren.DSC_2165

Toen ook de brandweer was aangekomen met Sinterklaas, werd het echt een gezellige boel daar. Ook Manie was vanuit de Speeltuin, mee gekomen met de Sint en een openingswoord zat er nauwelijks in. De Sint pakte de microfoon en heeft hem niet meer afgegeven.

Kennelijk vond onze Sinterklaas het ook weer eens leuk om “oude” kinderen te zien. Vroeger had hij deze “jeugd”natuurlijk ook al op schoot gehad en dat moest dan nog maar eens  over worden gedaan.

DSC_2188Met Manie werd overlegd welke van de aanwezige “deelnemers” maar eens op schoot moesten. Ellie ter Wal, was natuurlijk als eerste de klos. En de Sint kreeg het er Spaans benauwd van.  De gevatte opmerkingen van de Sint, zorgde voor daverende lach salvo’s bij de aanwezige “jeugd”. ( De oudste was 97).

Een volgende ” vrijwilligster”was Joke die vaak boodschappen doet voor mensen die dat niet meer kunnen. Een grote hilariteit kwam haar ten deel toen de Sint wat last kreeg van  >> zijn knieën<<  en Joke een aantal keren moest gaan verzitten. De volgende dame in kwestie spreek duidelijk met de Brabants accent en de Sint snapte er niets van, hetgeen ook weer tot de nodige “versprekingen” leidt .CSC_2319

Een ronde langs de aanwezige mensen geeft een mooi beeld over de aandacht die de Sint besteed aan sommige “Jeugdigen”. Een persoonlijk woord of een aai over je bol. Het doet goed. En dan even stil staan bij de oudste inwoonster van Puntenburg. 97 jaar en de Sint merkt op, dat ze er nog heel jong uit ziet en hij zelf veel ouder is natuurlijk.

DSC_2272Bij enige mannelijke bezoekers, bemerkt de Sint dan toch wat jaloersheid ten opzichte van het vrouwelijk schoon. Adequaat grijpt hij in. “Zanger”Wim mag dan een extra liedje zingen, terwijl de echtgenote daarvan even een interview geeft.

Zo krijgt een ieder wel even de aandacht van de Sint en Pieten . Het werd bijna een “one man “show van de Sint die het duidelijk naar zijn zin had. Het Pieten orkest was er maar bij gaan zitten.

DSC_2220Maar ook hier gold, dat er een einde aan de festiviteiten kwam. Sinterklaas zelf deelde overal een presentje uit en na de nodige verwarring over het feit, welke kamer de Sint zou slapen, vertrok het hele gezelschap toch met de Brandweerauto  naar een volgend adres.

Verslag en foto’s Karel van Rooy

Foto album