SiestaAmersfoort heeft een rijke industriële geschiedenis. Van de gebouwen die ons aan die geschiedenis herinneren is nog maar weinig over. Siesta (stichting industrieel erfgoed in de stad amersfoort) spant zich in om het industriële erfgoed te documenteren en onderneemt initiatieven die leiden tot behoud.

Siesta bestaat tien jaar. De stichting is opgericht n.a.v. de dreigende sloop van gebouwen aan de Eem en op de Wagenwerkplaats te Amersfoort. Op vrijdag 11 oktober a.s. zal Siesta dit feit herdenken tijdens een bijeenkomst in de Erdal-Prodentfabriek (De Nieuwe Stad) aan de Eem. Tevens neemt Siesta afscheid van haar voorzitter Joke Sickmann.

Om 15.00 uur is er een lezing van Max Cramer (afdeling Monumentenzorg gemeente Amersfoort) over de Erdalfabriek. Daarna zijn er rondleidingen in het complex.

Joke Sickmann, zal haar functie overdragen aan Agnes van Alphen. Agnes is reeds enkele jaren lid van het bestuur. De afscheidsreceptie wordt gehouden bij Zeep Architecten in het voormalige Rohm & Haasfabriekscomplex aan de Kleine Koppel en begint om 17.00 uur (Adres Oliemolenkwartier 100, Amerfoort).

Deze dag zal tevens de start plaatsvinden van de benefietcampagne: “Red de Pijp”. Met deze campagne wordt een beroep gedaan op de Amersfoortse gemeenschap om geld bijeen te brengen voor de restauratie van de fabriekschoorsteen van de De War, de voormalige stoomluciferfabriek “de Eem”, later Kleurstoffabriek Warner Jenkinson, Kleine Koppel 40. Meer informatie over “Red de Pijp” volgt binnenkort op de website van Siesta. Zie www.siesta-amersfoort.nl