DSC_4669 (Custom)Sinds kort, wordt aan bestaande en nieuwe ondernemers in het Soesterkwartier, de mogelijk geboden zich via de Wijkwebsite te profileren. Daar waar meerdere winkels zich genoodzaakt zien de deuren te sluiten, zijn er weer een aantal zelfstandige ondernemers die een nieuw bedrijf beginnen.

In dit kader werd door Marieke Kramer aandacht gevraagd voor haar nieuwe praktijk, “Weg van Hara” gevestigd aan de Soesterweg 224 .

Bij het lezen van de aanhef ontstaat automatisch het gevoel, hier met Oosterse therapieën van doen te hebben. Reden voor de redactie eens kennis te maken met deze onderneming.

Daartoe werd er op 27 juni 2014 een bezoek afgelegd. Het pand voorziet je gelijk in de tekst “Qi flows, where Energy goes.

Na de hartelijke ontvangst vertelt Marieke haar opmerkelijke verhaal.

De Shiatsu en Qigong therapieën, zijn van oorsprong de oude Chinese en Japanse geneeswijze. Ze heeft haar 4 jarige studie van deze geneeswijze hier in Amersfoort gevolgd in een van de grootste opleiding centra van Nederland.

Uiteraard behoort bij de opleiding de basiskennis van de “westerse” geneeswijze.

De Praktijkruimte ademt een sfeer van rust, met aan de muur een doek met de Tibetaanse knoop en een Oosterse inrichting.

Marieke vertelt wat precies de inhoudelijke behandelingen betekenen. De Shiatsu is een massage techniek gebaseerd op de drukpunten in je lichaam. Net als bij acupunctuur, worden dezelfde drukpunten behandeld met haar vingers, in plaats van met naalden. Shiatsu wordt ingezet bij een scala aan klachten, maar de meest voorkomende zijn, migraine, hoofdpijnen en spanningen. Dus stress gerelateerde klachten. Waarvan als gevolg nek/schouder klachten ontstaan en lage rugpijn zoals ischias, hernia en spit. Deze massage techniek is al duizenden jaren oud.

Door haar worden diverse massages uitgevoerd zoals Zwangerschapsmassage, ontspanning en Thaise Yoga massage, reiki en Taoistic massage. Dit laatste is voor de behandeling van groot belang. Weg van Hara betekent letterlijk de weg naar je onderbuik. Zoals ze uitlegt voelen veel mensen als eerste een naar gevoel in de onderbuik dat er iets niet goed is. Het wel bekende onderbuik gevoel. Taoistic Healing, is een goede manier om een indicatie te krijgen en om het lichaam te stimuleren.

DSC_4666 (Custom)Qigong daar in tegen is een vorm van bewegingsleer te vergelijken met een versimpelde vorm van Taiji . Door elementen van Yoga en meditatie uit te voeren versterkt je de balans in je lichaam, versterkt het mentaal en fysiek. Zhineng Qigong wordt door miljoenen mensen wereldwijd dagelijks beoefend. Van de 12 erkende vormen van Qigong, gebruikt zij de meeste effectieve die er is.

Marieke vertelt dat het aantal bezoekers van haar praktijk gestaag toe neemt. Veel mensen die in de reguliere geneeswijze geen passende behandeling krijgen en of uitbehandeld zijn, komen naar haar praktijk. Voorbeelden hiervan zijn er in overvloed. Fibromyalgie patiënten, reuma patiënten, mensen met chronische hoofdpijn/nek of andere klachten, komen bij haar terecht. Mensen die aanvullend verzekerd zijn, krijgen meestal de behandelingen ( deels ) vergoed.

Marieke verbaast zich er over dat er soms in een week 4 mensen zich aanmelden met het syndroom van Tietze. Alsof een arts bij alle 4 dezelfde klachten heeft vastgesteld en dat van een medische term heeft voorzien. Na een of twee behandelingen door haar, zijn die klachten verdwenen.

Marieke kijkt altijd naar de mens, hoe je zit, loopt, praat en je levensstijl en stelt daar haar behandeling op in. Ze hoopt dat de reguliere geneeswijze ook deze vorm van geneeswijze intrigeert in de behandelingen. In Duitsland is dat een redelijk normale zaak, dat er andere vormen van geneeswijze worden aangeboden.

Ze heeft ook mensen die om de paar maanden terugkomen voor een APK, weer even een behandeling en ze kunnen er weer tegen aan.

Eigenlijk zegt ze, ben ik een Holistische Therapeute. Al 15 jaar ben ik bezig met de verschillende soorten van Chinese geneeswijze. Hetgeen ik hier in de praktijk doe, is eigenlijk een onderdeel van mijn gehele opleiding. (Holistische massage is iets wat zich richt op het herstel van het evenwicht tussen lichaam en geest.).

Desgevraagd, verklaart Marieke zeker een goede toekomst in het Soesterkwartier te verwachten.

Voor meer informatie kijk op haar website

Wij wensen haar veel succes in deze nieuwe onderneming.

DSC_4667 (Custom)Verslag, Karel van Rooy.