unnamed-185Er is een Senegal galago geboren in DierenPark Amersfoort. Het jong is twee weken oud, maar laat zich nu pas zien. “De eerste weken verbleef de galago bij moeder in een nestkast, maar langzamerhand is de tijd aangebroken om de buitenwereld te verkennen”, vertelt dierverzorgster Christel Broekman. De Senegal galago is een apensoort die in de nacht actief is.

“Regelmatig zie je moeder eten zoeken om het voedsel vervolgens naar haar jong in de nestkast te brengen”, vertelt Christel. “De jonge galago laat nu regelmatig het koppie zien, maar zelfstandig op pad gaan duurt nog eventjes.” De geslachtsbepaling van het jong laat ook nog even op zich wachten. “Dat duurt nog een halfjaar; wij laten de galago voorlopig met rust onder de veilige hoede van moeder.”

unnamed-68 De Senegal galago’s leven in de Amersfoortse dierentuin in De Nacht. In dit nachtdierenhuis is het bioritme omgedraaid: overdag is het donker, ’s nachts is het licht. “Als de donkerte is gevallen, gaat moeder op zoek naar eten voor haar jong en dat gaat gepaard met grote sprongen van wel drie tot vijf meter”, zegt Christel. “Het duurt nog even totdat de bezoeker het jong acrobatische stunts zien uithalen, maar met een beetje geluk zie je de galago wel nieuwsgierig de wereld inkijken.”

https://youtu.be/zrIAR9mVnLI