_DSC7405Schoolkorfbaltoernooi 2016 AKV Soesterkwartier. Eigenlijk hoort er het woord Kabouter voor te staan, als zijnde de sponsor van een prachtige manifestatie. Diverse scholen hadden zich ingeschreven voor dit sportieve gebeuren. Vanaf groep 3 tot en met 8 kon men verdeeld over de woensdag 20 april 2016 mee doen met dit toernooi.

Vanaf 16.00 uur werden de groepen 3 / 4 / 5 in de strijd geworpen van het korfballen. Ingeschreven hadden zich de scholen : de Kubus, de Magneet, t’Anker, Gabrie Mehenschool en de Amersfoortse Vrije-school. De klassen 5/6 en 7/8 van het avondprogramma, kwamen uit de scholen, “De Kubus, de Magneet, t’Anker, Aloysius-school, Bilal-school en Gabrie Mehenschool. ”

_DSC7407Alhoewel voor sommige kinderen toch onwennig dat korfballen. En best wel ingewikkeld om die bal in dat mandje te gooien, werd er zeker fanatiek gestreden bij de groepen 3/4. Zo af en toe een traan, na een botsing, of was er even wat water nodig om de vingers en handen te koelen van de kinderen. Grote blessures zijn niet gemeld.

Heel enthousiast werd er ge-support door ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes. Natuurlijk waren de leerkrachten de positieve drijfveren achter de kinderen van hun school. Er werd regelmatig gescoord wat dan ook een hoop gejuich teweeg bracht.

Mede door het gejuich waarschijnlijk, werd een automobilist tot 2 keer toe niet bereikt door de omroeper. Een auto stond een klein beetje in de weg bij de ingang. Bij de 3e oproep met de mededeling dat als de automobilist zich niet melde om de auto te verplaatsen, de heftruck dit zou doen. kwam de boodschap door en werd de auto voor de deur van de container vandaan gehaald.
DSC_7426De sfeer was heel zonnig en uitermate feestelijk te noemen. Hier en daar vormden zich groepen ouders die neerstreken op het gras en er een gezellige “picnic”sfeer ontstond. Na een middagje “buffelen” ( van de korfballers) werden de prijswinnaars bekend gemaakt. De tweede prijs was voor de Amersfoortse Vrijeschool, de eerste prijs voor de Magneet. Men had zich beperkt tot een 1e en een tweede prijs in de vorm van een mooie trofee. _DSC7513
Het Jeugdperslid Wikji Keijzer, maakte een fraaie foto-reportage waarbij zijn focus duidelijk “balgericht”was en hij dan ook diverse varianten van het korfbalspel heeft kunnen belichten.
Na een welverdiende pauze mochten na 17.30 uur, de andere groepen aan de slag. Nu de groepen 5/6 en 7/8. Hier en daar de opmerkingen aanhorend dat die of die school wel veel leerlingen uit groep 8 had en niet gemengd met groep 7. Maar ook gaande deze versie van het toernooi, bleken er diverse ouders zich goed in de spelsituaties van hun eigen kroost te kunnen uitten. De aanmoedigingen al dan niet met een luide stem, waren in ieder geval goed hoorbaar. En ach dat maakt het ook weer spannend.  Waarbij eigenlijk de vraag op doemde waarom die coach van een bepaalde school steeds op en in het speelveld mee liep. Daar de regels niet helemaal bekend waren, dachten de “zijlijn”kijkers dat dit zo hoorde. Zo is voor velen ook weer een leerzame dag ontstaan.
DSC_8476In ieder geval deed elke school zijn uiterste best om te scoren, Onder de aanwezige scholieren was toch wel zichtbaar dat er een groot aantal kinderen de kunst van het korfballen beheersten en lid waren van AKV.
De wedstrijd uitslagen werden nauwgezet gevolgd door de meeste groepen . Ook groepjes ouders raadpleegden veelvuldig de opgeplakte wedstrijd resultaten . En daar waar in de middag bij de groep 4/5, de Magneet als eerste uit de bus kwam, tekende zich dat voor groep 5/6 ook weer af. Bijna alle wedstrijden gewonnen en met nog een wedstrijd te gaan werd het nagelbijten langs de kant.
DSC_8545Even na 20.00 uur kwam dan ook het uiteindelijke “eind”signaal en werd de balans opgemaakt. In de categorie 5/6 bleek wederom de Magneet”de sterkste te zijn, gevolgd door t’ Anker met een tweede plek. Bij de categorie 7/8 ging de eer naar het Aloysius en de tweede plaats ook voor t’Anker.
De organisatie kan terug zien op een zeer geslaagd toernooi.
Nadat de prijswinnaars zich uitgebreid hadden laten fotograferen met de gewonnen prijs, was het tijd om huiswaarts te gaan.
Met dank aan de korfbalvereniging AKV en de sponsor van dit toernooi de Kabouterhut.
De fotoreportage’s zijn gezien de veelvoud van foto,s verdeeld.
Fotoalbum Jeugd Persbureau Wikji Keijzer, klik hier.
Fotoalbum middag programma Nel Groenendijk, klik hier.
Fotoalbum avondprogramma Karel van Rooy, klik hier.
Verslag Karel van Rooy.

Schoolkorfbal
Op woensdag 20 april wordt weer het Kabouterhut Schoolkorfbaltoernooi gehouden op het veld van AKV Soesterkwartier. Alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 kunnen meedoen aan dit toernooi. Ook aan de allerkleinsten hebben we gedacht. Voor de kinderen uit groep 1 en 2 organiseren wij weer een gezellige korfbal instuif met leuke spellen. Middags zijn de wedstrijden voor groep 3 en 4 en is ook de instuif voor de kinderen uit groep 1 en 2. De wedstrijden voor groep 5 tot en met 8 worden ’s avonds gespeeld. Aanvangstijden voor zowel ’s middags als ’s avonds zijn afhankelijk of er inschrijvingen zijn van scholen met een continu rooster.