DSC_5433Vandaag, 6 maart 2016, was er een optreden van Clinique Panique in het Grand Cafe  van Lyvore,  voorheen Birkhoven Zorggoed aan de Soesterweg in Amersfoort.

Kort voor hun optreden, vertelde de dirigent Harrie van Wijk, hoe een en ander is ontstaan.

Het ensemble van Clinique Panique  is oorspronkelijk ontstaan  uit de muziekschool Leusden en bestaat uit musici die op latere leeftijd met muziek zijn begonnen en daarna zelfstandig verder gegaan zijn.

DSC_5434‘Clique Panique’  speelt  al meer dan 20 jaar salonmuziek; muziek die ooit ontstaan is als de lichtere klassieke muziek, een genre dat vooral bekend is geworden door het orkest van André Rieu. Elke woensdagavond wordt er druk geoefend bij collega-musici. Het genre van deze middag was klassieke muziek. Onder andere van Andre Rieu. Een reis door de tijd en verschillende landen.

DSC_6195Om 14.00 uur was het orkest Clinique Panique aan het warmdraaien en al gauw druppelden er nog meer mensen het Grand Cafe binnen. Rond 14.30 sprak Lydy Elbertse van het Team Welzijn/ Coördinator Vrijwilligerswerk de aanwezige toe. Met behulp van twee microfoons werd een ieder hartelijk welkom geheten. Hierna werd het concert geopend.

Enige nummers die ondermeer werden gespeeld c.q. gezongen waren: O sole mio,  de Elisabethhan serenade, Aloha Oe, El Capitan. Op het repertoire staan de bekende walsen van Strauss zoals ‘An der schönen blauen Donau’, maar ook wereldberoemde melodieën als ‘Plaisir d’amour’, tango’s (La Paloma), songs uit de ‘West Side Story’ en liederen als het ‘Wolgalied’ en ‘Viljalied’,  waarbij het publiek vaak meezingt.

DSC_6193Naast zang, werden de volgende instrumenten bespeeld: Klarinet, viool, altviool, trombone, piano en hobo. Tussen de te spelen nummers door, sprak de dirigent vaak met een kwinkslag over het te spelen nummer, hetgeen weer leuke reacties uit het publiek ten gevolgen had.

Zo’n 50 bezoekers hebben ingetogen geluisterd naar muziek uit vervlogen tijden.

Verslag Els Huisman

Foto’s Jeugd Persbureau  Wikji Keizer