Olifant Kina met kerstboomTraditiegetrouw is het plein voor DierenPark Amersfoort wederom sfeervol verlicht, inclusief een enorme kerstboom. Naast de boom is ook de oliebollenkraam gearriveerd en kan langsrijdend publiek dit weekend een warme bol aanschaffen.

DierenPark Amersfoort transformeert deze kerstvakantie in een waar WinterPark. Dagen lang is de groenvoorziening bezig geweest met het ophangen van maar liefst twee kilometer aan lampjessnoer. “Het was een hele klus om de 197.642 lampjes op te hangen”, vertelt Robert Oosterhof, hoofd van de groenvoorziening. “Wij zijn al een tijd bezig om de kerstbomen en de pleinen te versieren, je kunt wel zeggen dat de kerststemming er bij ons flink inzit”, vult Robert aan.

Nu de sfeervolle transformatie van het park bijna af is, maakt ook de horeca-afdeling zich klaar voor een gezellig drukke Kerstmis. Dit jaar kunnen er op eerste en tweede kerstdag tot tweehonderd mensen aanschuiven bij een bijzondere kerstbrunch. Terwijl de muziek klinkt, kan het hele gezin genieten van een viergangenbrunch en verschillende dranken. Belangstellenden kunnen via de website van het Amersfoortse DierenPark een plekje aan de kersttafel reserveren. Niet alleen de bezoekers vieren feest, tijdens de maaltijd mogen kinderen kerstbomen versieren voor de dieren om er zo voor iedereen een vrolijk kerstfeest van te maken in DierenPark Amersfoort.