resized_6RTV Utrecht is vanaf 14 september weer op zoek naar nieuwe kunstschatten voor het programma De Utrechtse Schatkamer. Presentatrice Margreet van Gils gaat met een team van taxateurs de provincie in om uw  kunst, antiek of curiosa te taxeren. Heeft u nog een voorwerp in huis waarvan u altijd al de waarde heeft willen weten? 

Op zondag 9 november waren ze te gast in ‘Het oude Magazijn’ op de Wagenwerkplaats in Het Soesterkwartier. Het was om 9.30 uur al gelijk druk. Bij binnenkomst werden nummertjes uitgereikt. Dit was om de stroom bezoekers allemaal de ruimte en gelegenheid te geven hun schat(ten) te laten zien aan de experts.

Zo’n dag bestaat voornamelijk uit het wachten op het moment dat de goed ingepakte ‘schat’ uit de tas mag,  op tafel bij de deskundige gezet kan worden…… De spanning stijgt, de ogen van zijn gericht op de man/vrouw achter de tafel. Is het voorwerp zo bijzonder als gedacht, heeft het echt veel waarde. Of is de emotionele waarde het allerbelangrijkste…. resized_29 Dat is te zien op televisie. In januari en maart zullen de opnames uit Amersfoort uitgezonden worden. Heeft u thuis iets waarvan u denkt daar wil ik meer van weten, achtergrond of waarde? Zondag 30 november is De Utrechtse Schatkamer te gast bij De Landgoederij, Camminghalaan 34/36 in Bunnik. Tijdens de gratis taxatie dag gaan de deuren om 09.30uur open. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn er taxaties. U kunt maximaal 3 voorwerpen per persoon laten taxeren.

Verslag en foto’s Erica van Vugt

Fotoreportage